Tidligere grisebonde ble fødselshjelper i røykepause

Per kastet krykkene for å hjelpe Silje (21).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den tidligere grisebonden Per Lunde fra Horten skulle bare ha seg en luftepause utenfor sykehuset etter en operasjon, men kastet krykkene og glemte all smerte da han oppdaget at en kvinne var i ferd med å føde på en benk.

Det var 27. februar at dramaet utspant seg: Småbarnsforeldrene Espen Ravndal (22) og Silje Fossberg Thorvaldsen (21) var på handletur i Sandefjord. Silje var høygravid, og handleturen måtte avbrytes da hun skjønte at fødselen var nærmere forestående enn antatt.

- Da jeg fødte min forrige sønn, tok fødselen tolv timer. Og siden det meste kjentes likt ut denne gangen, regnet jeg med at vi hadde god tid, sier Silje til Tønsbergs Blad.

Men hun tok feil. De satte kursen mot sykehuset i Tønsberg. Det samme gjorde farmor Eva, som gjerne ville være til stede under fødselen. Men ingen ante hva som deretter skulle skje.

- Da jeg reiste meg fra bilen, skjønte jeg at dette ikke kom til å gå. Hodet var allerede halvveis ute, forklarer Silje.

Buksetrøbbel

Hun stabbet seg gjennom svingdøren og la seg på nærmeste benk. Espen og farmor stormet til for å hjelpe, men kampen mot Siljes store sko og snekkerbukse skapte trøbbel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer