Tidligere Guantanamo-fanger etterforskes for terror

Amerikanske myndigheter tror det er en forbindelse mellom terrorforsøket på et Delta-fly og tidligere Guantanamo-fanger.

eSTUDERTE HER: Den siktede 23-åringen etter terrorforsøket mot et fly fra Amsterdam til Detroit første juledag, skal ha studert på dette instituttet for arabioske språk i hovedstaden Sana i Jemen. Nå knyttes to tidligere Guantanamo-fanger i Jemen til terrorforsøket.  Foto: EPA/YAHYA ARHAB  EPA/YAHYA ARHAB
eSTUDERTE HER: Den siktede 23-åringen etter terrorforsøket mot et fly fra Amsterdam til Detroit første juledag, skal ha studert på dette instituttet for arabioske språk i hovedstaden Sana i Jemen. Nå knyttes to tidligere Guantanamo-fanger i Jemen til terrorforsøket. Foto: EPA/YAHYA ARHAB EPA/YAHYA ARHAB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Nigerianske Umar Farouk Abdulmutallab (23) sitter fengslet siktet for å ha forsøkt å sprenge et Delta-Northwest-fly på vei fra Amsterdam til Detroit første juledag. Selv hevdet han å være tilknyttet terrornettverket al-Qaida, og nå etterforsker amerikanske myndigheter overfor CNN at de etterforsker en mulig forbindelse.

Den ytterliggående gruppa «al-Qaida på Den arabiske halvøy» sier at det det var de som utstyrte 23-åringen med eksplosiver, som han smuglet om bord på flyet. Det skal også 23-åringen selv ha bekreftet.

Amerikanske myndigheter leter nå etter mål for et mulig gjengjeldelsesangrep i Jemen. Også jemenittiske myndigheter deltar i vurderingen av mulige angrepsmål, melder CNN.

- Leder terrorgruppeTo frigitte fanger fra den amerikanske Guantanamo-leiren skal, ifølge amerikanske myndigheter, lede den al-Qaida-tilknyttet terrorgruppa i Jemen, og den fengslede 23-åringen skal ha vært i Jemen i forrige måned. De to, Muhamad Attik al-Harbi og Said Ali Shari, er ytterligående islamister, og ble løslatt fra Guantanamo i november 2007, melder det amerikanske TV-selskapet ABC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer