TIDLIGERE HA-TOPP: Brian Sandberg erklærer seg nå som medlem av Bandidos. Slikt blir det bråk av. Foto: BT
TIDLIGERE HA-TOPP: Brian Sandberg erklærer seg nå som medlem av Bandidos. Slikt blir det bråk av. Foto: BTVis mer

Tidligere HA-leder hoppet av - til Bandidos

Forhandlingene om fred mellom Hells Angels og Bandidos brøt umiddelbart sammen i Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brian Sandberg, en av Danmarks mest fryktede forbrytere, forlot nylig Hells Angels. Nå bekrefter han en overgang til erkerivalen Bandidos.

Som en konsekvens er alle forhandlinger om fred mellom de to MC-klubbene lagt dødt, melder danske BT

Svartelistet i HA Etter en tids rykter, skal Brian Sandberg nå være  offisielt tatt opp som medlem av Bandidos. Det bekrefter den tidligere lederen av Hells Angels i kveld på Facebook:

«Jeg kan bekrefte jeg har søkt inn i Bandidos og er blitt tatt opp..! Time for chances, Sandberg Bandidos, skriver han.

Hells Angels skal som en følge ha svartelistet Sandberg.

Fryktet ny MC-krig I september brøt det ut en ny og brutal strid mellom de to klubbene, etter en periode med relativt rolige tilstander. Man fryktet da at en ny og voldsom krig mellom de rivaliserende klubbene var under oppseiling.

På kort tid var det flere kraftige sammenstøt mellom grupperingene. Flere danske medier meldte at det startet med et medlem av Hells Angels supportergruppe, AK81, som ble overfalt av flere medlemmer av Bandidos, skrev ABC Nyheter. Mannen skal ha blitt kraftig forslått i en leilighet.

Bare noen timer etter voldsepisoden ble et medlem av Bandidos påført alvorlige skader etter å ha blitt knivstukket, av det som trolig er HA-sympatisører, skrev Ekstrabladet.

Konflikten ble ikke mindre av at en lastebil pløyde inn i veggen på et klubbhus tilhørende Bandidos. Et HA-medlem ble like etter pågrepet i nærheten. I denne hektiske perioden aksjonerte politiet en rekke steder rundt om i Danmark mot de to klubbene, og tauet inn 114 personer.

Brøt forhandlingene For halvannet år siden rev Bandidos en fredsavtale med Hells Angels i fillebiter. De siste ukene har Hells Angels og Bandidos i Danmark hatt løpende forhandlinger om en mulig ny fredsavtale.

Planen skal ha vært å dele Danmark mellom seg, avslørte nylig BT. Disse forhandlingene brøt i dag sammen med umiddelbar virkning.

BT melder at Hells Angels har forklart sammenbruddet i forhandlingene nettopp med Sandbergs sjokk-hopp til erkerivalen.

Dette bekrefter også talsmann Jørn «Jønke» Nielsen i HA overfor Danmarks Radio.

«Personlig problemer» Brian Sandberg forlot HA i august.

- Jeg kan bekrefte, at Brian Sandberg har gått ut av HA etter eget ønske. Det har vi etterkommet, lød det dengang fra Kim «Horn» Jensen HA.

Senere kom det fram at personlige forhold lå bak.

- Det er på grunn av min 13-årige sønn. Det har hatt mange omkostninger for ham at jeg har sittet varetektsfengslet med utsikt til fengsel på livstid. Det måtte stoppe. Han har dessuten sett på at jeg er forsøkt skutt tre ganger. Han ble preget av alt han leste om sin far. Det gikk virkelig inn på meg, sa Brian Sandberg i Ekstrabladet for en måned siden.

Nylig løslatt Nå er han tilbake, i en fiendeklubb, med minst like mye bråk rundt seg som tidligere.
I november ble Sandberg løslatt, etter å ha sittet i varetekt i 2,5 år. Han var tiltalt for medvirkning til drap, men ble frikjent.

Sandberg var tidligere fredet i HA-kretser. Den statusen er nå hevet, skriver ekstrabladet.dk.