FRIKJENT: Tidligere festivalsjef Morten Sandberg (bildet) og økonomiansvarlig Nina Riibe frikjennes for grov økonomisk utroskap i jølvannet av konkursen til Hovefestivalen i 2008. Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX
FRIKJENT: Tidligere festivalsjef Morten Sandberg (bildet) og økonomiansvarlig Nina Riibe frikjennes for grov økonomisk utroskap i jølvannet av konkursen til Hovefestivalen i 2008. Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIXVis mer

Tidligere Hove-ledere frikjent for økonomisk utroskap

- Det hadde vært fint med en unnskyldning fra politiet, sier eks-sjef Morten Sandberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Forkynning av dommen fra Aust-Agder tingrett skjer først på mandag, men Dagbladet har fått tilgang til fredagens dom i straffesaken mot tidligere Hove-sjef Morten Sandberg og økonomiansvarlig Nina Riibe.

I slutningen fra tingretten blir to frikjent for tiltalen om grov økonomisk utroskap i kjølvannet av at festivalen ble slått konkurs i desember 2008.

Tiltalen hadde en strafferamme på seks års fengsel. 

- Slett etterforskning - Jeg er fornøyd med dommen, og det jeg er aller mest fornøyd, er at dommerne i klartekst mener at det aldri burde vært tatt ut tiltale mot oss, sier Morten Sandberg til Dagbladet.
- Jeg har hele tiden ment at politiet har gjort et slett etterforskningsarbeid i denne saken, og det blir nå bekreftet. Nå synes jeg det hadde vært fint med en unnskyldning fra politiet, sier han.

Tiltalt for overfakturering I tiltalen het det at de to eks-lederne skulle ha tappet Hovefestivalen i Arendal for fem millioner kroner for mye etter konkursen, ved å overfakturere tjenester fra Sandbergs eget selskap Concept Communications.
- Hadde politiet hatt vilje til å sette seg inn i fakta, lest egne vitneavhør, og kunnet regne moms riktig, så hadde ikke dette vært noen sak i det hele tatt, sier Sandberg.

- Frustrerende Sandberg er nå glad for å kunne legge saken bak seg, og se framover.
- Det har vært veldig frustrerende å måtte forsvare seg mot dette, særlig sett i lys av at jeg - og mange med meg - har lagt ned så utrolig mye tid utover det normale for å få Hovefestivalen til å bli noe stort og bra, sier Sandberg.