Tidligere imam snur om Muhammed-tegninger

Den kontroversielle danske tidligere imamen Ahmed Akkari har ombestemt seg og mener nå det var helt greit at Jyllands-Posten trykket Muhammed-karikaturene i 2005.

SKIFTER MENING: Tidligere imam, Ahmed Akkari, reiste rundt i verden og oppfordret til boikott da Jyllands-Posten trykket Muhammed-karikaturene i 2005. Nå innrømmer han at han tok feil. Foto: AP Photo/John McConnico
SKIFTER MENING: Tidligere imam, Ahmed Akkari, reiste rundt i verden og oppfordret til boikott da Jyllands-Posten trykket Muhammed-karikaturene i 2005. Nå innrømmer han at han tok feil. Foto: AP Photo/John McConnicoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med nå avdøde imamkollega Abu Laban var Akkari sentral i striden om Muhammed-tegningene.

Akkari var med i den muslimske delegasjonen som reiste rundt og oppfordret muslimske land til boikott etter at Jyllands-Posten trykket karikaturtegningene.

- Jeg vil gjerne være svært tydelig når det gjelder denne reisen. Det var helt galt. Hele prosessen og de ideene som lå bak. Det var ikke riktig, sier Akkari til Jyllands-Posten.

Akkari er i dag ikke lenger tilknyttet det muslimske miljøet Danmark som imam.

- Jeg kunne den gang ikke se formålet med karikaturene. Det var rett og slett ikke klart for meg. Jeg gikk rundt med mine idealer om en verden med kun godt mot ondt, og det jo ikke riktig. Slik er ikke verden skrudd sammen. Jeg er blitt mye klokere, sier Akkari videre.

Kurt Westergaard, som tegnet den mest omstridte tegningen av de tolv som sto på trykk i Jyllands-Posten, har nå sagt ja til å møte Ahmed Akkari. Det opplyser Westergaards gallerist Erik M. Guldager på sin Facebook-side.

- Jeg har invitert Kurt Westergaard og Ahmed Akkari til et møte oppe hos Kurt - begge parter har sagt ja takk, skriver Guldager.

En forutsetning for møtet er at det blir godkjent av dansk sikkerhetspoliti.

(NTB)