Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tidligere innsatt saksøker delstat: Hevder kvinnelig ansatt brukte ham som «sexslave»

Kvinnen er tidligere dømt for å ha hatt seksuell omgang med den insatte.

SAKSØKES: En tidligere innsatt ved et fengsel i delstaten Michigan, saksøker myndighetene for behandlingen i fengsel. Han hevder at denne kvinnelige fengselsansatte brukte ham nærmest som en «sexslave». Den ansatte ble sparket i 2015 nettopp for å ha hatt sex med den innsatte. Hun ble seinere dømt for forholdet. Foto: Kriminalomsorgen i Michigan
SAKSØKES: En tidligere innsatt ved et fengsel i delstaten Michigan, saksøker myndighetene for behandlingen i fengsel. Han hevder at denne kvinnelige fengselsansatte brukte ham nærmest som en «sexslave». Den ansatte ble sparket i 2015 nettopp for å ha hatt sex med den innsatte. Hun ble seinere dømt for forholdet. Foto: Kriminalomsorgen i Michigan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En tidligere innsatt ved et fengsel i den amerikanske delstaten Michigan, saksøker nå myndighetene for behandlingen under fengselsoppholdet.

Den tidligere innsatte hevder nemlig at han ble brukt tilnærmet som en «sexslave» av en kvinnelig ansatt som jobbet ved fengselet, det melder Detroit Free Press.

Den ansatte ble dømt for å ha hatt seksuell omgang med den innsatte.

«Sexslave»

I søksmålet skriver den innsattes advokat at den ansatte brukte den ham som «en slags sexslave» og at den ansatte, på hennes tilfeldige innfall, «krevde seksuell tilfredsstillelse».

Søksmålet hevder også at en annen ansatt ved fengselet la til rette for den seksuelle omgangen ved å holde utkikk mens de to hadde sex. Det hele ble oppdaget i 2014.

I en skriftlig forklaring forklarte den tidligere ansatte da at hun hadde sex med fangen fire ganger.

Hun ble deretter gravid, og fikk barnet.

I søksmålet hevder den tidligere innsatte at det var motivasjonen til den ansatte, og beskriver hennes ønske om å bli mor som «desperat».

Narkodømt

Den innsatte sonet en narkodom i fengsel. Mens han var der, skal han også ha fått behandling for en mild psykisk lidelse. I søksmålet hevder han og advokaten Sterlin Mesadiue at den seksuelle omgangen i fengsel, skal ha gjort denne lidelsen verre.

«De saksøkte klarte ikke på tilfredsstillende vis å tilby N.N. humane omgivelser» i fengselet, skriver advokaten i søksmålet.

Verken den innsatte eller advokaten har ønsket å gå ut med hva slags psykisk lidelse han fikk behandling for i fengsel.

En talsperson for fengselsvesenet i Michigan har ikke ønsket å kommentere detaljene i saken, men forteller til Detroit Free Press at den ansatte ble suspendert fra fengselet i september 2014. I januar 2015 fikk hun sparken.

Talspersonen avviser imidlertid at en av de andre fengselsansatte bisto den ansatte ved å holde utkikk for henne, og fortalte at den interne etterforskningen ikke fant noen holdepunkter for denne anklagen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!