Tidligere Jensen-sjefer: - Forferdelig

I dag ble Eirik Jensen dømt til 21 års fengsel. Jensens tidligere sjefer mener det er bekymringsfull at forholdet ikke ble oppdaget tidligere.

SE NÅ: Eirik Jensen dømmes til 21 års fengsel. Følt utviklingen live på Dagbladet TV! Vis mer
Publisert

I ti år var Øyvind Nordgaren Eirik Jensens nærmeste sjef i politiet. I dag ble Eirik Jensen dømt til 21 års fengsel i Borgarting lagmannsrett.

- Da tingrettsdommen kom sa jeg at jeg var dypt rystet over dommen. Nå hadde jeg selvfølgelig håpt at han ville bli frikjent, men det ble han absolutt ikke. Det er rett og slett et helt forferdelig resultat, sier Nordgaren til Dagbladet.

- I sjokk

Nordgaren sier dommen ikke er uventet, men hadde et håp om et annet utfall med tanke på at saken nå var oppe for nye dommere og meddommere.

- Vi er i sjokk flere av oss. Jeg jobbet nært med han i flere år, og det som er på det rene er at han har hatt tett kontakt med Cappelen. Det har han uttalt selv, men jeg kan fortsatt ikke tro at han er skyldig i innførselen i nesten fjorten tonn hasj, fortsetter han.

Nordgaren skjønner ikke at Jensen får like lang straff som terrordømte Anders Behring Breivik.

- Det er grotesk å tenke på. Verre kan det ikke bli, legger han til.

- Bekymringsfull

Tidligere politimester i Oslo, Anstein Gjengedal, sier han hadde full tillit til Eirik Jensen da gjengprosjektet ble opprettet i 2006.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer