- Tidligere KGB-offiser vil sverte meg

Marit Christensens fraseparerte mann Elfad Badirkanov erklærte seg ikke skyldig på samtlige tiltalepunkter i Oslo byrett i dag. En tidligere KGB-offiser prøver å sverte ham, hevdet han i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiltalen omfatter grove bedragerier og underslag. Badirkanov skal blant annet ha tilbakeholdt smykker til en verdi av nærmere 4 milllioner norske kroner. Smykkene tilhører kunstneren Marit Guinness Aschan, og Badirkanov skal ha fått i oppdrag å selge disse smykkene etter en utstilling i Galleri Galtung i 1998.

Smykker og kaviar

Badirkanov vedgikk i retten at han påtok seg å selge en smykkesamling for Marit Guinness Aschan. Smykkene viste seg å være vanskelige å omsette.

Han innrømmet dessuten at han hadde mottatt penger for å kjøpe diamanter og kaviar for to bekjente. Men han hevdet at det hele tida var hans hensikt å betale tilbake pengene.

Badirkanov er også tiltalt for å ha holdt tilbake penger han skulle ha mottatt for å kjøpe bil for en venn, Anar Agaev fra Aserbajdsjan.

- Han ga meg aldri penger, hverken til bil eller noe annet, sa Badirkanov i retten i dag.

Ifølge Badirkanov er Agaev en korrupt tidligere KGB-ansatt som har til hensikt å skade Badirkanovs rykte.

Gullsmed-bekreftelse

Aktor Anne Maria Haarr presenterte i retten i dag et brev fra gullsmed Kjetil David-Andersen, der David-Andersen bekrefter at han har i sin varetekt et diamantsmykke til en verdi av minst 600 000 kroner.

Denne bekreftelsen kom niende februar i år, etter at Elfad Badrikanov var pågrepet og varetektsfengslet. Smykket hadde David-Andersen fått i sin varetekt ved å løse inn en pantelapp han hadde mottatt fra Badirkadov. Pantelappen var sikkerhet for et privat lån fra David-Andersen.

I forbindelse med rettssaken mot Elfad Badirkanov er det levert inn krav om erstatning fra flere av de fornærmede.