FRIFUNNET : Tidligere kjendisadvokat Steingrim Wolland er frifunnet for bedrageri. Her er Wolland fotografert i Oslo i 2000. Foto: BJØRN LANGSEM
FRIFUNNET : Tidligere kjendisadvokat Steingrim Wolland er frifunnet for bedrageri. Her er Wolland fotografert i Oslo i 2000. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

Tidligere kjendisadvokat Steingrim Wolland blankt frifunnet

Hadde forhåndsinnkjøpt champagne før seieren mot Økokrim i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere kjendisadvokat Steingrim Wolland er i Oslo tingrett blankt frifunnet for anklagene om bedrageri mot DnB.

Til Dagbladet sier han at han ikke er spesielt overrasket - men glad.

- Jeg er godt fornøyd. Jeg var ikke mer overrasket enn at jeg kjøpte med meg ei flaske champagne på vei bort mot domsavsigelsen. Det er mest riktig å si at jeg er lettet, sier Wolland, som tidligere var en høyprofilert advokat og spesialist på pressejuss.

Vurderer anke
I saken han nå er frikjent for, mente Økokrim at han i 2007 var med på å forlede DnB til å gi et boliglån på 8,3 millioner kroner. Selv har Wolland hele tida sagt at hans underskrift var forfalsket og at han var uskyldig dratt inn i saken.

- Det er ubestridt at i den opprinnelige lånesøknaden var underskriften forfalsket. Tiltalen mot ham gikk ikke på det, men på at da lånet ble utbetalt, visste han at den bygget på uriktige opplysninger uten å gjøre banken oppmerksom på det, sier aktor i saken, førstestatsadvokat Trude Stanghelle i Økokrim.

Men nå er han altså frikjent.

Stanghelle har foreløpig ikke fått sett dommen, og vil lese den før hun og Økokrim avgjør om den skal ankes.

Må likevel betale
- Han ble frikjent, men er dømt til å betale 1,7 millioner i erstatning til banken, sier Trude Stanghelle.
Men også dette tar Steingrim Wolland som en seier.

- Jeg har aldri bestridt gjelda mi til banken. Egentlig innebærer dette at retten har halvert gjelda mi til banken, fordi den har gjort så mye feil, sier han til Dagbladet.

Wolland vurderer likevel å anke dommen, fordi han synes den juridiske begrunnelsen for det som handler om gjelda er «rar».

Endret tiltalen
Wolland sier at tiltalen mot ham har blitt endret flere ganger, og at dette viser at Økokrim har gjort et dårlig håndverk.

- Det er riktig at det har blitt gjort noen mindre endringer av selve tiltalen, sier Trude Stanghelle, men er ikke enig i at dette betyr at Økokrims håndverk har vært dårlig.