Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tidligere kommunetopp tiltalt for overgrep mot barn

Skal ha forgrepet seg på to gutter, en av dem under 14 år.

En tidligere etatssjef på Østlandet, med ansvaret for barnevernet, er tiltalt for gjentatte seksuelle overgrep mot barn.

Sammen med en annen mann er han tiltalt for å ha forgrepet seg på to gutter. En av guttene var 13 år da de angivelige overgrepene fant sted en rekke ganger i 2010. Den andre var 15 år, og skal ha vært utsatt for ett tilfelle av overgrep.

Mannen er også tiltalt for å ha vært i besittelse av ti bilder og/eller filmer som seksualiserer barn, samt for å ha produsert framstilling av seksuelle overgrep mot barn.

Han er ikke tiltalt for å ha misbrukt sin stilling som ansatt i kommunen.

- Komplisert sak

Forsvarer for den tidligere kommunetoppen, advokat Heidi Ysen, sier til Dagbladet at hennes klient ikke erkjenner straffskyld. Hun ønsker imidlertid ikke å utdype noe ytterligere rundt tiltalen nå.

- Dette er en komplisert sak, så detaljene må jeg komme tilbake til seinere, sier Ysen.

FORSVARER: Heidi Ysen forsvarer den tidligere kommunetoppen. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB Scanpix
FORSVARER: Heidi Ysen forsvarer den tidligere kommunetoppen. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Dagbladets opplysninger har den tidligere kommunetoppen ikke sittet varetektsfengslet i forbindelse med saken. Mannen ble pågrepet i februar i fjor, og løslatt etter at det var gjennomført avhør.

- Han er langt nede og tar tiltalen svært tungt, sier advokaten.

Risikerer 21 års fengsel

Statsadvokat Åsmund Yli har tatt ut tiltalen mot de to mennene. Han sier til Dagbladet at det var en anmeldelse i oktober 2018 som ledet til politiets etterforskning og videre til siktelse og tiltalen.

- Det er en svært alvorlig tiltale med strafferamme på 21 års fengsel, sier Yli.

Han vil ikke gå inn på detaljer om hvordan kontakten mellom de to fornærmede guttene og de tiltalte mennene har oppstått. Dette vil imidlertid bli bevisført i retten.

- Blir tatt på alvor

Trine Rjukan er bistandsadvokat for den eldste fornærmede mannen. Han ble opprinnelig innkalt til avhør som vitne i saken på seinsommeren i fjor.

BISTÅR FORNÆRMET: Trine Rjukan er bistandsadvokat for den eldste fornærmede mannen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BISTÅR FORNÆRMET: Trine Rjukan er bistandsadvokat for den eldste fornærmede mannen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- I løpet av avhøret gikk han fra å være vitne til å bli fornærmet, opplyser Rjukan til Dagbladet.

Hun sier det er en belastning for klienten å bli trukket inn i saken.

- Han har opplevd det som å få disse hendelsene rippet opp i igjen, og har strevd med å legge dette bak seg. Men det viktige er at han i voksen alder blir tatt på alvor.