Økonomisk kriminalitet

Tidligere Kongsberg-direktør dømt til 4,5 år i fengsel

Dømt for grov økonomisk utroskap, grov selvvask og grovt skattesvik.

DØMT: En tidligere salgssjef for Øst-Europa i Kongsberggruppen er dømt til fire og et halvt år i fengsel for grov økonomisk utroskap, grovt skattesvik, og selvvask.

Foto: Erlend Aas / SCANPIX
DØMT: En tidligere salgssjef for Øst-Europa i Kongsberggruppen er dømt til fire og et halvt år i fengsel for grov økonomisk utroskap, grovt skattesvik, og selvvask. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dag Tore Sekkelsten (58), en tidligere salgssjef for Øst-Europa i Kongsberg Defence Communications, er i en Økokrim-sak dømt til fire og et halvt år i fengsel.

Sekkelsten er dømt for grov økonomisk utroskap, grov selvvask og grovt skattesvik, ifølge dommen fra Asker og Bærum tingrett.

- Grovt brudd på tillit

- Dommen sender et viktig signal om at den som bevisst handler i strid med selskapets interesser risikerer lang fengselsstraff og inndragning av utbyttet fra den straffbare handlingen, sier førstestatsadvokat Anna Haugmoen Mo i Økokrim i en pressemelding.

58-åringen hadde «vide fullmakter til å inngå agentavtaler, og handlingene han nå dømmes for innebærer et grovt brudd på den tillit han var gitt», kommer det fram i dommen. Avtalene ble inngått i Romania mellom 2000 til 2007.

Sekkelsten har nektet straffskyld for utroskap og hvitvasking, men innrømmet delvis straffskyld for grov skatteunndragelse, kommer det fram i dommen.

Anker dommen

Han ble tiltalt for å ha vært med å utforme fiktive konsulentkontrakter og overprisede kontrakter med leverandører knyttet til kontrakter med offentlige institusjoner i Romania.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer