Aleris-saken

Tidligere konsulent: - Jeg synes synd på beboerne

Kronisk underbemanning og forsøk på å sminke virkeligheten før tilsyn. Tre tidligere konsulenter hevder dette var en del av hverdagen da de jobbet for Aleris.

KONSULENTER: «Daniel», «Marius» og «Zafer» er tre av 17 som går til sak mot Aleris for brudd på arbeidsmiljøloven og erstatning for manglende overtidsbetaling, feriepenger og pensjon. Foto: Siv Seglem / Dagbladet.
KONSULENTER: «Daniel», «Marius» og «Zafer» er tre av 17 som går til sak mot Aleris for brudd på arbeidsmiljøloven og erstatning for manglende overtidsbetaling, feriepenger og pensjon. Foto: Siv Seglem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag skrev Dagbladet om søksmålene mot Aleris fra 17 konsulenter. Nå forteller tre tidligere konsulenter om flere kritikkverdige forhold de mener de har opplevd på sin tidligere arbeidsplass.

- Nattbemanningen er det mest kritikkverdige. Hvis det for eksempel er en som rømmer, så kan man ikke løpe etter hvis det ikke er nok folk på huset, sier «Stian».

- De visste at tilsynet kom, og da var alt på stell, hevder «Marius».

De tre jobbet i samme bofellesskap drevet av Aleris. Dagbladet velger å ikke navngi stedet, av hensyn til beboerne.

Regiondirektør Svein Arne Rosland i Aleris, benekter konsulentenes beskrivelse.

- Igjen fremsetter tidligere innleide konsulenter feilaktige påstander om vårt selskap og drift. Vi er trygge på at vi driver profesjonelt og helt i samsvar med de retningslinjer det offentlige har satt, skriver Rosland i en epost til Dagbladet.

For få på jobb

I bofellesskapet hvor de tre konsulentene jobbet, bor det beboere fra flere ulike kommuner som kjøper plasser hos Aleris. Hver beboer har et vedtak fra kommunen som sier hvor mange det skal være på jobb for å følge opp beboeren til enhver tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer