SIKTET:  Den tidligere lederen for Ku Klux Klan, Frazier Glenn Cross, også kjent som Frazier Glenn Miller, er siktet for drapet på en 14-åringe, bestefaren hans og en kvinne. Foto: AP Photo/KCTV-5
SIKTET: Den tidligere lederen for Ku Klux Klan, Frazier Glenn Cross, også kjent som Frazier Glenn Miller, er siktet for drapet på en 14-åringe, bestefaren hans og en kvinne. Foto: AP Photo/KCTV-5Vis mer

Tidligere Ku Klux Klan-leder siktet for drap

Ved to jødiske sentre i den amerikanske delstaten Kansas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser amerikansk politi, som bekrefter at de anser drapene som hatkriminalitet. En 14 år gammel gutt, bestefaren hans og en kvinne ble drept i skyteepisodene i Overland Park utenfor Kansas City søndag.

Frazier Glenn Cross (73) skal ha ropt «Heil Hitler» da han ble pågrepet kort tid etter drapene. Det føderale politiet FBI bekrefter at han er en tidligere leder i den høyreekstreme organisasjonen Ku Klux Klan.

Ifølge borgerrettighetsgruppen Southern Poverty Law Centre hadde Cross tittelen stordrage da han ledet en Ku Klux Klan-gruppe og grunnla en væpnet paramilitær gruppe i delstaten North Carolina på 1980-tallet.

Cross har mange ganger gitt uttrykk for antisemittiske holdninger, og han har sittet fengslet for trusler og brudd på våpenlovene.

Selv om mye tyder på angrepene i Overland Park var rettet mot jøder, var ingen av de drepte jødiske. Alle tre tilhørte kristne menigheter.

(©NTB)