Tidligere Listhaug-rådgiver: Norsk presse er ei dørmatte for Ap

Sylvi Listhaugs (Frp) tidligere spinndoktor, Espen Teigen (Frp), mener norsk presse ble ei dørmatte for Ap i saken som førte til hennes avgang.

KRITISERER: Espen Teigen (t.v.) var tidligere rådgiver for tidligere justisminister Sylvi Listhaug (Frp) og ansvarlig for det omstridte Facebook-innlegget. Foto: INGAR STORFJELL / NTB Scanpix
KRITISERER: Espen Teigen (t.v.) var tidligere rådgiver for tidligere justisminister Sylvi Listhaug (Frp) og ansvarlig for det omstridte Facebook-innlegget. Foto: INGAR STORFJELL / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Ingen stilte ett kritisk spørsmål – og det ble et faktum at det hadde noe med 22. juli å gjøre. Det hadde ikke det. Jeg skal ærlig innrømme at propagandamaskineriet til Arbeiderpartiet var svært effektfullt. Og norsk presse lot seg bruke voldsomt, sier 25-åringen i et intervju til Medier24.

Han mener at denne polemikken startet lenge før han publiserte det omstridte Facebook-innlegget. For Teigen ble Aps landsstyremøte et vendepunkt, da Jonas Gahr Støre (Ap) sa at Listhaug nører opp under det samme hatet som førte til at så mange mistet livet 22. juli.

– Det er sannsynligvis en av de groveste påstandene jeg har hørt i norsk politikk, noen gang. Men det var helt greit å påstå. Ingen sa i ettertid at nettopp det nørte opp under hat, eller at det var urimelig …, sier Teigen til nettstedet.

Den tidligere rådgiveren mener ordskiftet har blitt tøffere siden den såkalte flyktningkrisen i 2015, og at han har vært en del av det.

– Men å si at vi har skylden, det er feil. Folks bekymringer og det som foregår i samfunnet ville ført til et tøffere ordskifte, noe som har skjedd i hele Europa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer