Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tidligere militærleir i Oslo okkupert

Husokkupantene fra Hausmannsgate har flyttet inn i nye lokaler.

OKKUPERT: Husokkupanteen fra Hausmannsgate har flyttet inn i tidligere militærleir i Oslomarka. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OKKUPERT: Husokkupanteen fra Hausmannsgate har flyttet inn i tidligere militærleir i Oslomarka. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| SKAR LEIR (Dagbladet): Husokkupantene fra Hausmannsgate 42, som torsdag morgen klokka seks ble kastet ut, har flyttet inn i tidligere forvarslokaler i Skar leir i Maridalen. Det er Oslo kommune som eier lokalene.

- Vi har hørt at de har funnet et nedlagt hus de har tatt tilhold i. Det er lokaler som ikke er i bruk, og som tidligere har tilhørt forsvaret, sier operasjonsleder Heidi Grundstad i Oslo politidistrikt.

Politiet har ikke foretatt seg noe, og opplyser at kommunen som eier må ta en vurdering på dette.

Ifølge sitt eget nettsted opplyser okkupantene, som kaller seg Øko-bokollektiv Skar, at de har bosatt seg i seks av byggene på den tidligere militærleiren.

- Vi mener at vår bosettelse i disse husene ikke går imot eierens interesse, skriver grupperingen.

Rundt 20 personer skal ha bosatt seg på eiendommen, der de også vil åpne infocafe der folk kan «møtes, organisere kunst-, kultur-, og naturutstillinger, samt andre aktiviteter».

Da Dagbladet var på stedet seint lørdag kveld var det stille og rolig fra de okkuperte husene.

Etter utkastelsen fra Hausmannsgate 42 demonstrerte et hundretalls mennesker i området rundt kulturhuset Hausmania. Det ble laget flere bål i gatene, og demonstrantene kastet brostein, flasker og andre gjenstander mot politiet, som svarte med tåregassgranater for å få slukket flammene. Fire personer ble pågrepet på grunn av skadeverk, etter at biler og vinduer ble knust av demonstrantene.

HAR HENGT OPP LAPP OG LÅST: På en tavle foran portal forteller okkupantene hva de har gjort og inviterer til cafe. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HAR HENGT OPP LAPP OG LÅST: På en tavle foran portal forteller okkupantene hva de har gjort og inviterer til cafe. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!