Tidligere minister i Egypt drapssiktet

Egypts tidligere innenriksminister Habib al-Adli er siktet for drap og for å ha spredt kaos i landet.

DRAPSSIKTET: Tidligere innenriksminister Habib al-Adli i Egypt. Foto: AFP PHOTO / FETHI BELAID
DRAPSSIKTET: Tidligere innenriksminister Habib al-Adli i Egypt. Foto: AFP PHOTO / FETHI BELAIDVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge granskingskomiteen bør både Mubarak og den tidligere innenriksministeren Habib al-Adli tiltales for overlagt drap. Bakgrunnen er sikkerhetsstyrkenes angrep på demonstranter i forbindelse med protestene som førte til Mubaraks avgang.

Onsdag meldte en statlig egyptisk avis at påtalemyndigheten har tatt ut siktelse mot al-Adli og fire andre offiserer. De beskyldes for drap på demonstranter, for å ha forårsaket ustabilitet, og for å ha skapt kaos som har rammet Egypts økonomi.

Adli anklages for å ha fjernet alle politifolk fra gatene i slutten av januar, noe som utløste rykter om at myndighetene bevisst forsøkte å skape et sikkerhetsvakuum og en kaotisk situasjon.

I samme periode rømte fanger fra en rekke fengsler over hele landet. Uavhengige egyptiske medier skrev at Adli hadde gitt fangevokterne ordre om å la fengslene stå ubevoktet.

Til sammen ble over 360 mennesker drept og tusenvis såret under opptøyene i Egypt i vinter, da sikkerhetsstyrkene skjøt med skarpt og stålkledde gummikuler mot ubevæpnede demonstranter.

Tidligere er Habib al-Adli blitt siktet for sløsing med offentlige midler og hvitvasking av penger. (NTB)