Tidligere minister leder ny regjering i Kirgisistan

Med løfter om en ny grunnlov og frie og rettferdige valg har Rosa Otunbajeva tatt styringa i Kirgisistan.

MINST 100 DREPT: En demonstrant angriper sikkerhetsstyrker i den kirgisiske hovedstaden Bisjkek onsdag. Opposisjonen i Kirgisistan hevder at minst hundre personer ble drept i sammenstøtene. Foto: REUTERS / Vladimir Pirogov / SCANPIX
MINST 100 DREPT: En demonstrant angriper sikkerhetsstyrker i den kirgisiske hovedstaden Bisjkek onsdag. Opposisjonen i Kirgisistan hevder at minst hundre personer ble drept i sammenstøtene. Foto: REUTERS / Vladimir Pirogov / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

De siste dagenes demonstrasjoner utviklet seg onsdag til voldelige opptøyer der opposisjonelle barket sammen med sikkerhetsstyrker i blodige gateslag.

Senere på kvelden ble det opplyst at president Kurmanbek Bakijev hadde forlatt hovedstaden Bisjkek i et småfly med kurs for den sørlige byen Osj.

Like etter midnatt kunngjorde Rosa Otunbajeva at opposisjonen har dannet en overgangsregjering som skal sitte i seks måneder og ledes av henne selv.

- Jeg skal lede denne regjeringen, som kommer til å sitte i seks måneder. I denne perioden kommer vi til å arbeide med en ny grunnlov og bane vei for frie og rettferdige valg, sier den tidligere utenriksministeren.

Ingen kontakt med Bakijev

Samtidig ba Otunbajeva president Kurmanbek Bakijev om formelt å gå av. Hun forteller at hun ikke har anelse om hvor Bakijev befinner seg, og at hun ikke har vært i kontakt med ham.

- Har han reist sørover? Har han forlatt landet? Vi vet ikke. Han foretrekker åpenbart ikke å ha kontakt med oss, sier Otunbajeva.

- Jeg vet ikke om han kommer til å motsette seg kravene våre. Men det er andre som har overtatt makten i dette landet nå, påpeker hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer