VIL PÅ BØRS: Tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe og oljeselskapet Okea vil hente milliarder til storsatsing. 
VIL PÅ BØRS: Tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe og oljeselskapet Okea vil hente milliarder til storsatsing. Vis mer

Tidligere minister vil på børs med ferskt oljeselskap - jakter milliarder

Ola Borten Moe og Erik Haugane kjøper Totals andel av Gina Krog-feltet for 3 milliarder og jakter 4,8 milliarder i kapital før børsnotering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I to år har tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe og tidligere Det Norske-sjef Erik Haugane jobbet med Norges nyeste oljeselskap, Okea, oppkalt etter initialene i fornavnene til gründerne Ola, Knut (Evensen), Erik og Anton (Tronstad), skriver Finansavisen.

Finansielt støttet av Seacrest inngikk de avtale om kjøp av Respsols 60 prosent i YME, hvilket i fjor høst ble redusert til 45 prosent.

I april i fjor kjøpte de 0,554 prosent av Ivar Aasen-feltet fra OMV. Tre måneder senere kjøpte de 30 prosent av Grevling-funnet. Deretter kjøpte de Wintershalls 10 prosent i Yme.

Nå har de ifølge Finansavisen nettopp sikret seg eksklusivitet på 15 prosent av Gina Krog-feltet fra Total. Andelen har en prislapp på 350 millioner dollar tilsvarende 3 milliarder kroner og har produksjonsstart om få uker.

Gründer-aksjer for 46,5 mill.

Nå skal oljeeventyret på Oslo Børs innen 12 måneder. Men først skal de hente 560 millioner dollar i kapital tilsvarende 4,8 milliarder kroner fordelt på 2,2 milliarder kroner i egenkapital og 2,6 milliarder i obligasjonslån, skriver Finansavisen.

Våpendragere i den prosessen er meglerhusene ABG Securities og Pareto Securities.

Hittil er det investert 70 millioner dollar i Okea, tilsvarende 590 millioner kroner. Pengene kommer i all hovedsak fra Seacrest, men også noe fra de fire gründerne.

I forkant av emisjonen prises selskapet til 846 millioner kroner, hvilket innebærer at de fire gründerne til sammen har aksjer til en verdi av 46,5 millioner kroner, ifølge Finansavisen.

Emisjonen startet i går og løper frem til 9. juni. Planen er å ta aksjene til notering i OTC-markedet umiddelbart etter emisjonen i påvente av børsnoteringen.

Flere økonominyheter

Bergen Group gjør oppkjøp
TGS og PGS opplever økt interesse - setter i gang nye prosjekter
OPEC-kutt: Analysesjef ser skifertrussel - Statoil er ubekymret