Tidligere modell dømt for drap

Tidligere Playboy-modell Kelsey Turner har blitt dømt for drap på 71 år gamle Thomas Kirk Burchard.

DØMT: Den tidligere modellen Kelsey Turner ble dømt til 25 års fengsel for drap. Foto: Erik Verduzco / Las Vegas Review-Journal / AP / NTB
DØMT: Den tidligere modellen Kelsey Turner ble dømt til 25 års fengsel for drap. Foto: Erik Verduzco / Las Vegas Review-Journal / AP / NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag ble Playboy-modellen Kelsey Turner (29) dømt til 25 års fengsel med en minstetid på 10 år for drapet på psykiateren Thomas Kirk Burchard (71), ifølge Las Vegas Review-Journal.

Under rettssaken inngikk Turner en såkalt «Alford plea»-avtale – en avtale hvor man erkjenner at bevismaterialet er tilstrekkelig til domfellelse i henhold til tiltalen, men hvor man fortsatt ikke erkjenner skyld. Til gjengjeld vil Turner kunne søke om prøveløslatelse etter å ha sonet ti år av drapsdommen.

Foto: Politiet
Foto: Politiet Vis mer

Dom

Turners forsvarer, Ashley Sisolak, uttaler til Las Vegas Review-Journal at hun mener at avtalen var den beste løsningen for hennes klient.

- Jeg er dypt uenig i hendelsesforløpet som retten har lagt til grunn. Men likevel er jeg glad for at Kelsey får muligheten til å starte et nytt liv. Jeg er også takknemlig for at alle parter nå har fått en avslutning på denne saken, sier forsvareren.

Tidligere har Turners kjæreste, Jon Kennison, blitt dømt til 45 års fengsel med en minstetid på 18 år. Kennison erkjente straffskyld. I tillegg har parets samboer, Diana Pena, erkjent straffskyld for medvirkning til drap.

Drapet

Det var i 2019 at Burchard ble funnet drept i bagasjerommet på Turners blå Mercedes-Benz C300 nær innsjøen Lake Mead på vestkysten av USA.

Retten legger til grunn at Turner instruerte kjæresten, Jon Kennison, til å angripe Burchard da han besøkte dem i deres hjem i Las Vegas. Rettsmedisinere har konkludert med at 71-åringen døde som følge av stump vold mot hodet.

Burchard og Turner skal ha hatt et intimt forhold, i tillegg til at han skal ha forsørget henne og barnet hennes økonomisk i en årrekke. Blant annet skal han ha betalt Turners husleie på et tidspunkt.

Allerede i 2019 erkjente samboer Pena straffskyld for medvirkning til drap og forklarte at hun bisto paret med å vaske åstedet før de rømte sammen. Hun har også forklart at Kennison drepte Burchard med et balltre, hvorpå Burchards seinere ble funnet sammen med det antatte drapsvåpenet.

Tidligere har Turner latt seg avbilde i blader som Playboy Italia og Maxim.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer