NYE ARRESTASJONER: I dag har britisk politi pågrepet ytterligere fire personer etter i kjølvannet av mediaskandalen som har rystet Rupert Murdochs nyhetsimperium. Foto: Chris Helgren/REUTERS
NYE ARRESTASJONER: I dag har britisk politi pågrepet ytterligere fire personer etter i kjølvannet av mediaskandalen som har rystet Rupert Murdochs nyhetsimperium. Foto: Chris Helgren/REUTERSVis mer

Tidligere Murdoch-ansatte pågrepet

Britisk politi pågrep lørdag fire nåværende og tidligere ansatte i Rupert Murdoch-eid selskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksjonen ble gjennomført som del av en korrupsjonsetterforskning der journalister er mistenkt for å ha betalt polititjenestemenn penger for opplysninger.

Britisk politi pågrep lørdag fire nåværende og tidligere ansatte i The Sun, eid av Rupert Murdochs selskap News International.

Dermed er også Storbritannias mestselgende avis trukket inn i den omfattende skandalen som ryster Rupert Murdochs avisimperium.

Pågripelsene lørdag skjedde på bakgrunn av informasjon politiet har fått fra News Corporation, Murdochs eierselskap i USA.

Etter avlyttingsskandalen som ble rullet ut i sin fulle bredde sist sommer, har Murdoch etablert en egen gruppe for å vurdere alle selskapenes yrkespraksis.

I alt 13 personer er pågrepet og siktet i Operation Elveden, som ble sparket i gang etter at News of the World ble lagt ned etter avsløringene om ulovlig avlytting i fjor.

(NTB)