Nav-drapet:

Tidligere Nav-ansatt Vigdis (27): - Forferdelig

Vigdis Juliussen erkjenner at hun selv har vært redd på jobb som Nav-ansatt. Tirsdag var hun en av flere personer som la ned blomster utenfor åstedet.

REDD PÅ JOBB: Vigdis Juliussen (27) erkjenner at hun selv har vært redd på jobb som Nav-ansatt. Foto: Stian Drake / Dagbladet
REDD PÅ JOBB: Vigdis Juliussen (27) erkjenner at hun selv har vært redd på jobb som Nav-ansatt. Foto: Stian Drake / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN / OSLO (Dagbladet): - Det er forferdelig. At folk går på jobb for Norge og ikke kommer hjem igjen. Det er veldig mange i desperate situasjoner som oppsøker Nav-kontoret og man kan aldri garantere seg helt for alt.

Det sier en gråtkvalt Vigdis Juliussen (27) til Dagbladet.

Mandag formiddag ble to Nav-ansatte knivstukket på Nav Årstad i Bergen sentrum. Ofrene var kvinner i henholdsvis 50- og 30-åra.

Kvinnen i slutten av 50-åra døde av skadene hun ble påført.

Mannen som er siktet for drap og grov kroppsskade etter knivangrepet, er varetektfengslet i fire uker, men har ennå ikke tatt stilling til skyldsspørsmålet.

I Hordaland tingrett tirsdag kunne mannens forsvarer, Morten Grimstad likevel informere om at hans klient samtykket til varetektsfengslingen.

VARETEKTSFENGSLET: Mannen i 30-åra som er siktet for Nav-drapet blir varetektsfengslet i fire uker. Reporter: Stian Drake. Foto: Christian Fjermeros / Dagbladet TV Vis mer

Vært redd på jobb

Juliussen møtte opp foran Nav Årstad tirsdag ettermiddag for å legge ned en bukett med rosa roser. Hun var tidligere ansatt på et annet Nav-kontor i Bergen.

Juliussen erkjenner at det var situasjoner hun var redd på jobb. Hun vil ikke utdype det.

- Det er utrolig mange bra folk som jobber i Nav, men man har ikke alltid tid til å se alle som kommer til Nav for hjelp.

- Hva var det første som gikk gjennom hodet ditt da du leste nyheten i går?

BERØRT: Vigdis Juliussen la ned en bukett med roser til minne om den avdøde NAV-ansatte. Foto: Stian Drake / Dagbladet
BERØRT: Vigdis Juliussen la ned en bukett med roser til minne om den avdøde NAV-ansatte. Foto: Stian Drake / Dagbladet Vis mer

- De som var involvert har møtt på jobb for en helt vanlig dag, men så ble det ikke sånn. Jeg tenkte på hvordan det må ha vært i den situasjonen og hvor redde folk må ha vært. Og hvor desperat den siktede må ha vært, sier hun.

- Gi mer tid

27-åringen er tydelig berørt og tørker tårer mens hun snakker.

- Jeg lurer på hva som blir gjort nå, for å sikre folk på jobb, spør hun og fortsetter:

- Man ønsker vel ikke metalldetektorer og gjerder som skiller folk. Kanskje det er viktig å gi tid til ansatte å treffe folk, og gi dem tid å lufte frustrasjoner med Nav. Og legge ned bedre tid per bruker, så man får mulighet til å se den enkelte.

- Opplevde du at det var for lite tid til hver bruker?

- Alle som går på Nav er der for en grunn. De fleste har havnet i en livskrise. Det blir sikkert aldri nok tid.

Juliussen jobber nå i en menighet som arrangerer åpen kirke onsdag mellom 13 og 15.

Blomster utenfor åstedet. Foto: Stian Drake / Dagbladet
Blomster utenfor åstedet. Foto: Stian Drake / Dagbladet Vis mer

- Kunne vært meg

Samme sted møter Dagbladet to kvinner som også la ned blomster foran kontoret.

De to kvinnene jobber på et annet Nav-kontor i Bergen. De kjente ikke avdøde personlig, men de kjente andre fra kontoret.

- Det er en tankevekker, det kunne vært meg, sier en av kvinnene.

Begge vil være anonyme.

- Det har vært flere hendelser ved samme Nav-kontor. Det er et område som er hardt belastet, og det er kjent at det kan oppstå vanskelig situasjoner i området her, sier kvinnen.

DRAP: Forsvarsadvokat Morten Grimstad sier den siktede etter drapet på Nav-kontoret i Bergen er preget av situasjonen. Reporter: Stian Drake. Foto: Christian Fjermeros / Dagbladet TV Vis mer

God oppfølging

Hun forteller at hun tenker på alle som er på kontoret.

- Det viktigste er at de blir ivaretatt og vi synes oppfølgingen fra arbeidsgiver har vært bra, sier kvinnen.

Hun forteller videre at de har fått tilbud om oppfølging fra Nav, gjennom samtale med kriseteam.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer