Tidligere nazi-sekretær (96) stakk av

Kvinnen skulle møte opp i retten torsdag. Hun dukket ikke opp, og har nå stukket av.

ETTERLYST: En betjent i retten sjekker klokka mens han venter på den tiltalte kvinnen. Hun møtte ikke opp i retten, og er nå etterlyst. Foto: AFP
ETTERLYST: En betjent i retten sjekker klokka mens han venter på den tiltalte kvinnen. Hun møtte ikke opp i retten, og er nå etterlyst. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: En 96 år gammel kvinne som jobbet som sekretær i en av konsentrasjonsleirene til det tyske naziregimet under annen verdenskrig, ble i februar tiltalt for medvirkning til drap. Torsdag formiddag møtte hun ikke opp i retten, men hun møtte ikke opp og skulle angivelig ha stukket av. Der Spiegel og AFP skriver at hun ble etterlyst.

Nå er kvinnen funnet.

Talspersonen la til at dommeren skal bestemme om hun skal fengsles under resten av rettssaken

Hun skal ha forlatt eldrehjemmet hun bor på i Hamburg-området torsdag morgen i en taxi, og dro i retning av en T-banestasjon, skriver NTB. Da rettssaken skulle begynne i Itzehoe utenfor Hamburg seinere på formiddagen, var hun ikke til stede, ifølge en talsperson for domstolen.

Kvinnens advokat var til stede da rettssaken skulle begynne, men ville ikke uttale seg.

Kvinnen arbeidet som stenograf og sekretær for lederen i konsentrasjonsleiren Stutthof. Arbeidsforholdet varte fra juni 1943 til april 1945.

Hun er tiltalt for medvirkning til over 11 000 drap.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer