Tidligere NDL-leder Ronny Alte opprettet Utøya-gruppe på Facebook

- Tvilsomt at gruppa er opprettet til det beste for de etterlatte, sier Blattmann.

OPPRETTET UTØYA-STØTTEGRUPPE: Tidligere leder for Norwegian defence League (NDL), Ronny Alte sier han engasjerer seg for de etterlatte etter 22. juli, og at dette er bakgrunnen for at han har opprettet Facebook-gruppa «Vi som støtter opprettelsen av et fredssenter på Utøya». Foto: Bjørn-Owe Holmberg
Mottatt fra epost: 27.04.2012
OPPRETTET UTØYA-STØTTEGRUPPE: Tidligere leder for Norwegian defence League (NDL), Ronny Alte sier han engasjerer seg for de etterlatte etter 22. juli, og at dette er bakgrunnen for at han har opprettet Facebook-gruppa «Vi som støtter opprettelsen av et fredssenter på Utøya». Foto: Bjørn-Owe Holmberg Mottatt fra epost: 27.04.2012 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere leder for Norwegian Defence League, Ronny Alte, bekrefter overfor Dagbladet at det er han som har opprettet Facebook-gruppa «Vi som støtter opprettelsen av et fredssenter på Utøya».

- AUFs planer for Utøya er dårlige i mine øyne, og mange pårørende ønsker også et minnested der. I går sjekka jeg Facebook og så om det fantes noen gruppe for et freddsenter på Utøya. Det gjorde det ikke, så da opprettet jeg denne gruppa, sier Alte til Dagbladet.

Altte er nå leder for den islamkritiske organisasjonen Norges Frihetsparti.

- Respektløst Alte står som administrator sammen med en kvinnelig nettdebattant som ifølge Vepsen lenge har gjort seg bemerket som en sterk kritiker av islam og muslimer med et tilsvarende hat mot Arbeiderpartiet. Vepsen skriver også at flere av gruppas medlemmer er fra  Stopp Islamiseringen Av Norge (SIAN) og Norwegian Defence League.

Kvinnen selv er sjokkert over Vepsens framstilling av henne, og ønsker gjennom sin advokat Carl Bore at inntrykket korrigeres.

- Hun reagerer på at Vepsen framstiller henne som høyreekstrem. Hun har selv en adoptert datter fra Asia, og er verken rasist eller politisk aktivist mot islam. Hun har heller aldri vært med i NDL eller SIAN, og har ikke truffet Alte personlig, sier Carl Bore.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer