Lars Barg tiltalt for økonomisk kriminalitet

Tidligere NHO-tillitsvalgt tiltalt for svart arbeid på Stortinget

Som tillitsvalgt gikk han hardt ut mot useriøse aktører i malerbransjen. Nå er han selv tiltalt for svart arbeid – på Stortinget.

AVVISER: Tidligere tillisvalgt i malerbransjen, Lars Barg, avviser at han har gjort noe straffbart. Foto: Signe Dons/Aftenposten.
AVVISER: Tidligere tillisvalgt i malerbransjen, Lars Barg, avviser at han har gjort noe straffbart. Foto: Signe Dons/Aftenposten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tidligere styreleder i Maler- og Byggtapetsermestrenes Landsforbund (MLF), malermester Lars Barg, er tiltalt av Økokrim for å ha organisert svart arbeid på Stortinget perioden 27. juni 2006 til 27. oktober 2008. Arbeidet skjedde i regi av Bargs daværende firma Lars Barg AS.

I perioden da det svarte arbeidet skal ha foregått var Barg daglig leder i Oslo malermesterlaug. Fra 2012 til 2016 var han valgt styreleder i MLF, en forening under NHO-paraplyen.

Barg var videre valgt styremedlem i NHO-organisasjonen Byggenæringens landsforening (BNL) fra 2012 til 2016. Barg ble permittert fra sine tillitsverv høsten 2015, da det var innledet etterforskning mot ham.

Tiltalen lyder på grov utroskap for i alt 3,3 millioner kroner. Barg har ifølge tiltalen benyttet i alt seks underleverandører til såkalt fiktiv fakturering, blant dem selskapet K.A. Bygg, omtalt i Dagbladets nyhetsdokumentar «Skyggemaleren» før jul.

Barg er også tiltalt for uberettiget å ha ført fradrag for inngående merverdiavgift for 660.000 kroner.

- Alvorlig sak

Ifølge politiadvokat Maria Bache Dahl i Økokrim er det snakk om minst 25 arbeidere som skal ha jobbet svart for Barg på Stortinget i løpet av de to årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer