Tidligere Odins soldater-leder tiltalt for vold. Mener han handlet i selvforsvar

Mener det var selvforsvar.

TILTALT: Steffen Larsen, som her blåser ut røyken fra sin nikotinoljepipe under en bro i Drammen, er nå tiltalt for vold.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TILTALT: Steffen Larsen, som her blåser ut røyken fra sin nikotinoljepipe under en bro i Drammen, er nå tiltalt for vold.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere leder av Odins soldater, Steffen Andre Larsen, er tiltalt for å ha slått en mann med en skralle så han brakk kjeven.

Larsen må møte i Tønsberg tingrett mandag 9. januar. Hendelsen skjedde på en fest på Nøtterøy 19. august. Offeret fikk hjernerystelse, brudd i kjeven og et kutt bak øret, skriver Tønsbergs Blad.

Til avisen sier han at han erkjenner forholdene, men mener det var selvforsvar.

Larsen var inntil nylig leder av selvjustisgruppen Odins soldater, men 19. desember overtok Jan Tellef Aanonsen fra Arendal ledervervet i gruppa. Larsen, som tidligere er dømt for en rekke forhold, sier lederskiftet ikke har noe med tiltalen å gjøre.

15. februar patruljerte Odins soldater for første gang i Norge. Etter noen uker i norske byer blir det splittelse og frafall i gruppa.

Gruppen selv hevder de vil forhindre bråk og uro i gatene om natten, men politiet mener de bryter politilovens paragraf 26, som forbyr folk å ta loven i egne hender.

Les også: - Vi i Soldiers of Odin stiller oss med åpne armer til Allahs soldater

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer