<strong>ANMELDES:</strong> Anne Kathrine Slungård er en av dem som anmeldes for trusler mot Hemsedal-frikjente. FOTO: OLAV OLSEN Foto: Morten Stokkan / Dagbladet.&nbsp;
ANMELDES: Anne Kathrine Slungård er en av dem som anmeldes for trusler mot Hemsedal-frikjente. FOTO: OLAV OLSEN Foto: Morten Stokkan / Dagbladet.  Vis mer

Tidligere ordfører anmeldes for voldstrusler mot frikjente i Hemsedal-saken

Anmeldes etter utblåsning på Facebook. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere ordfører i Trondheim, Anne Kathrine Slungård, blir anmeldt for voldstrusler mot mennene som ble frikjent for voldtekt i den såkalte Hemsedal-saken.

En av de tre mennene som ble frikjent har mottatt volds- og drapstrusler i etterkant av dommen. Navnene ble offentliggjort av kvinnen som anmeldte voldtekten, men hun blir ikke anmeldt, sier mannens forsvarer Arne Seland til Nettavisen.

– Det er per definisjon ikke ulovlig å offentliggjøre navnene, slik hun har gjort. Men alle som kommer med trusler om vold, og drapstrusler, kommer vi til å anmelde, sier Seland.

Trondheims tidligere ordfører, Høyre-politiker Anne Kathrine Slungård, er en av dem som blir anmeldt etter at hun på Facebook skrev følgende melding:

«Jeg blir fysisk syk av dette, rett og slett spyklein og frustrerende forbanna. Jeg håper inderlig at noen tar disse tre jævlene, rundbaner og kjølhaler, gjerne hver gang de viser seg offentlig».

Hun har i ettertid beklaget innlegget, og forklarte det med at hun lot frustrasjonen løpe over tastaturet, i en situasjon hvor hun var forbannet.

Til avisa sier Slungård at hun tar dette til etterretning, og at hun ikke har noen kommentar utover dette.

De tre mennene ble frikjent av et mindretall av dommerne i lagmannsretten. De tre må likevel betale kvinnens sivile oppreisningskrav på 300.000 kroner.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer