Tidligere politiansatt tiltalt for grovt bedrageri

Så begynte han i NAV og lurte penger ut av klienter i pengenød.

 TRIST:  - Jeg synes det er veldig beklagelig og trist at noen i politiets arbeide misbruker tilliten man har til å håndtere publikum på en fryktelig uheldig måte, sier politimester i Nord-Trøndelag, Trond Prytz, til Dagbladet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
TRIST: - Jeg synes det er veldig beklagelig og trist at noen i politiets arbeide misbruker tilliten man har til å håndtere publikum på en fryktelig uheldig måte, sier politimester i Nord-Trøndelag, Trond Prytz, til Dagbladet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg synes det er veldig beklagelig og trist at noen i politiets arbeide misbruker tilliten man har til å håndtere publikum på en fryktelig uheldig måte, sier politimester i Nord-Trøndelag, Trond Prytz, til Dagbladet.

Spesialenheten for politisaker bekrefter til Dagbladet at at det er tatt ut tiltale mot en 46 år gammel tidligere politiansatt som er skyldig i grovt bedrageri og grov korrupsjon.

Forholdet han er tiltalt for skal ha skjedd da han jobbet som konsulent og namsfullmektig ved Nord-Trøndelag politidistrikt og da han jobbet som økonomisk rådgiver hos NAV. Det var Trønder-Avisa som først omtalte saken.

Kjenner du noen som er lurt av denne mannen? Send inn tips til mav@dagbladet.no

- Det er en spesiell sak. Dette har vært etterforsket av Spesialenheten i omtrent et år, en del av dette har skjedd i hans tid som sivilt ansatt i politiet. Det er tatt ut tiltale i saken, nå skal den prøves i retten, sier Prytz til Dagbladet.

Det er tatt ut tiltale for bedrageri som politiansatt og korrupsjon som NAV-ansatt.

- Totalt uakseptabelt Totalt omfatter saken sju tilfeller av bedragerier og ti tilfeller av korrupsjon, samt et tyveri og ulovlig oppbevaring av våpen. Mannen skal ifølge tiltalen hatt en vinning på over 200 000 kroner.

Blant annet skal en gjeldstynget kvinne ha blitt lurt til å komme med 30 000 kroner for å slette gjeld til kreditorer - som han selv puttet i sin egen lomme, og han skal han ha krevd store pengebeløp for å gi NAV-klienter gjeldsrådgivning.

Fra fire ulike klienter skal han ha mottatt 50 000 kroner.

- Dersom han blir dømt, er dette totalt uakseptabelt, sier politimesteren til Dagbladet.

Han lover at alle som angivelig er lurt av denne mannen skal følges opp.

Benekter straffskyld 46-åringen har i politiavhør benektet straffskyld både for bedrageriene som politansatt og korrupsjon fra tiden som NAV-ansatt.

Ifølge forsvarer Bertil Smalås vil han nekte straffskyld når rettssaken mot ham kommer opp i Inntrøndelag tingrett 13. november, skriver lokalavisa.

Det er totalt avsatt elleve dager i retten til behandling av denne saken.

Kjenner du noen som er lurt av denne mannen? Send inn tips til mav@dagbladet.no