Stig Millehaugen

Tidligere polititopp: - Han blir tatt

Med over 30 års erfaring fra politiet er Leif Arvid Lier sikker på at den dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen vil bli pågrepet av politiet.

PÅ RØMMEN: Politiet frigir bilder av dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen - som nå er på rømmen etter å ha unngått å returnere fra permisjon fra Trondheim fengsel onsdag 1. juni. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er bare et tidsspørsmål. Han blir tatt, og når han blir det vil det enten være en overraskelse eller en massiv politiaksjon.

Det sier tidligere etterforskningsleder ved Oslo politidistrikt, Leir Arvid Lier, om dobbeldrapsdømte Stig Millehaugen (53). Tirsdag er det seks dager siden Millehaugen forlot fengselet og ikke kom tilbake fra permisjon.

Millehaugen er etterlyst både nasjonalt og internasjonalt som følge av hendelsen.

Tirsdag 7. juni slapp politiet nye overvåkningsbilder av Millehaugen. Da bekreftet de at den siste sikre observasjonen er på Helsfyr T-banestasjon i Oslo, klokka 15.32 onsdag 1. juni.

PÅ HELSFYR: Tirsdag slapp politiet dette bildet, som viser Millehaugen på Helsfyr i Oslo. Foto: Politiet
PÅ HELSFYR: Tirsdag slapp politiet dette bildet, som viser Millehaugen på Helsfyr i Oslo. Foto: Politiet Vis mer

- Nøye planlagt

Lier jobbet i Oslo-politiet i over 30 år. Han husker 53-åringen som et av medlemmene fra den såkalte «Tveita-gjengen», som sto bak flere brekk i hovedstaden på 80- og 90-tallet.

- De gutta hadde ingen leder, men han er dømt for drap, og jeg vil anse ham som en farlig mann om han har en grunn til det eller er i en presset situasjon. Han er ikke farlig for noen andre, sier Lier.

Etterforskningslederen er sikker på at rømningsaksjonen har vært planlagt nøye og over god tid.

- Dette er ikke noe han ville fått til alene. Han kjenner mange tidligere kriminelle og det er nok noen fra dette miljøet som har hjulpet ham.

SIKKER: Den tidligere polititoppen Leif Arvid Lier er sikker på at Stig Millehaugen vil bli pågrepet av politiet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
SIKKER: Den tidligere polititoppen Leif Arvid Lier er sikker på at Stig Millehaugen vil bli pågrepet av politiet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

- Konkrete tips om flytur

Politiinspektør i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, forteller til Dagbladet at etterforskningen pågår fortsatt, men at de ennå ikke har hatt noe form for kontakt med Millehaugen.

- Vi holder alle muligheter åpne, han kan befinne seg både her i landet og i utlandet, sier politiinspektøren.

Hun forteller samtidig at antallet tips i saken har begynt å avta.

- Vi har fått noen få konkrete tips fra personer som satt på flyet sammen med ham til Oslo, sier politiinspektøren.

Utover dette holder politiet kortene tett til brystet. Av hensyn til etterforskningen vil de ikke gå ut med mer informasjon. Hun støtter derimot Liers tro på at 53-åringen vil bli tatt.

- Det er krevende å være på flukt i så lang tid, så vi tror fortsatt at han skal bli tatt.

OBSERVERT MED SEKK: Dette bildet har politiet frigitt av Millehaugen. Bildet ble tatt på Oslo S 1. juni klokka 14. Foto: Politiet
OBSERVERT MED SEKK: Dette bildet har politiet frigitt av Millehaugen. Bildet ble tatt på Oslo S 1. juni klokka 14. Foto: Politiet Vis mer

Tror han befinner seg på Østlandet

Metlid kan samtidig fortelle at saken er gått over i en ny fase. Ifølge Lier handler dette arbeidet om å samle så mye informasjon som mulig.

- Det handler om å innhente opplysninger fra det kriminelle miljøet, elektroniske spor og observasjoner som kan være gjort. Det er et nitid arbeid som krever tid.

Den erfarne polititoppen tror samtidig at rømlingen befinner seg på de sentrale delene av Østlandet.

POLITIAKSJON: Ifølge den svenske avisa Gøteborgs-Posten skal det ha blitt gjennomført en større politiaksjon i Sverige, i forbindelse med jakten på Stig Millehaugen. Video: Dagbladet TV Vis mer

- Det er her han har nettverket sitt. Han kan selvfølgelig ha reist til utlandet også, men jeg vil tro at han holder seg lavt.

Vil ikke spekulere

Selv om det straks har gått ei uke siden Millehaugen rømte, vil ikke Lier spekulere i hvor lang tid det tar før pågripelsen vil skje.

- Forrige gang han var på rømmen klarte han åtte måneder. Det er helt umulig å si hvor lang tid det tar denne gangen, men han må fortsatt ha hjelp, noe han helt sikkert har. Man klarer for eksempel ikke å holde seg skjult så lenge uten mat eller drikke.

- Hva er det som gjør deg så sikker på at han kommer til å bli tatt?

- Han må tråkke rett hver eneste gang, og én gang bommer man. Da er han tatt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer