Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tidligere president Jimmy Carter har leverkreft med spredning

Det melder 90-åringen selv i kveld.

I OSLO: Fredsprisvinner Jimmy Carter og kona Rosalynn i under Nobelkonserten i 2002. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
I OSLO: Fredsprisvinner Jimmy Carter og kona Rosalynn i under Nobelkonserten i 2002. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USAs tidligere president Jimmy Carter (90) har leverkreft med spredning. Det kunngjør han selv på sin egen hjemmeside i kveld.

«Etter en nylig leveroperasjon ble det avdekket at jeg har kreft som nå også er i andre deler av kroppen. Jeg vil kaste om på timeplanen slik at jeg kan få behandling ved Emory Healthcare (sykehus i Carters hjemby Atlanta, red.anm.)», skriver 90-åringen.

Carter skriver videre at han kommer med en lengre pressemelding når han vet mer om kreftsykdommen.

Demokraten Carter var USAs 39. president, i perioden 1977-81. Han huskes først og fremst for fredsavtalen han meklet fram mellom Israel og Egypt, den såkalte Camp David-avtalen, i 1978.

Men presidentperioden ble kraftig svertet av gisselkrisen i Iran, der 66 amerikanere ble holdt som gisler ved ambassaden i Teheran i 444 dager. Fiaskoen banet veien for republikaneren Ronald Reagan, som vant valget i 1980.

I tida etter presidentperioden har Carter markert seg innen humanitært arbeid og fredsmekling, og ble tildelt Nobels fredspris i 2002.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!