Pressekonferanse om skoleskytingen i Texas:

Tidligere president-kandidat kastet ut

Demokrat og tidligere presidentkandidat Beto O'Rourke konfronterte onsdag kveld Texas-guvernør Greg Abbott på en pressekonferanse om skoleskytingen i delstaten.

PROTESTERTE: O'Rourke gikk opp til podiet da guvernøren i Texas, Greg Abbott, holdt pressekonferanse om skoleskytingen ved Robb Elementary School. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

19 barn og to voksne ble drept da en 18-åring gikk til angrep på en barneskole i den lille byen Uvalde i Texas tirsdag. Skoleskytingen er den verste i USA siden 20 barn og seks voksne ble drept på Sandy Hook-skolen i Newtown i Connecticut i 2012.

Den har fått våpendebatten i USA til å blusse opp med full styrke.

- Dere gjør ingenting! Det er så forutsigbart, gikk O’Rourke opp til podiet og konfronterte Abbott med under seansen.

Han avbrøt guvernøren og kom med flere bemerkelser, før han ble ledet ut av salen.

KONFRONTASJON: Demokrat Beto O'Rourke tok oppmerksomheten under onsdagens pressekonferanse. Her står han foran podiet med Texas-guvernør Greg Abbott. Foto: Dario Lopez-Mills / AP / NTB
KONFRONTASJON: Demokrat Beto O'Rourke tok oppmerksomheten under onsdagens pressekonferanse. Her står han foran podiet med Texas-guvernør Greg Abbott. Foto: Dario Lopez-Mills / AP / NTB Vis mer

Stiller i guvernørvalget

O'Rourke stiller som kandidat i guvernørvalget i Texas i år og utfordrer Abbott, som er republikaner. 49-åringen har tidligere blitt beskrevet som et stjerneskudd i partiet.

Han er tidligere kongressrepresentant og var en av kandidatene i Demokratenes nominasjonsvalg i forkant av det forrige presidentvalget, men trakk seg tidlig i nominasjonskampen, skriver NTB.

I forkant av pressekonferansen, la han ut en Twitter-melding der han skrev at «Vi har kraften til å gjøre endring, og vi vil».

Han har også lagt ut en rekke innlegg det siste døgnet der han går i strupen på Abbott og skriver at «har du noen form for anstendighet, ikke delta på NRA-konferansen (NRA er en av USAs store våpenlobbyorganisasjoner, journ. anm.) i helga og oppfordr dem til å holde den langt unna Texas». O'Rourke har også skrevet at «disse massakrene er ikke naturkatastrofer, Guds handling eller tilfeldige, de er totalt forutsigbare og direkte konsekvenser av Abbotts politikk og de med makt».

Skutt i klasserom

Alle de 21 ofrene for skoleskytingen befant seg i samme klasserom, gikk politiet ut med tidligere onsdag. På pressekonferansen kommer det også fram at gjerningspersonen selv ble skutt og drept i et klasserom, av en grensevakt som var på stedet.

Texas' visesheriffs datter er blant de drepte, legger guvernøren til.

- Gjerningspersonen er sagt å være en «drop out»-elev, men det er foreløpig ikke bekreftet. Vi har ikke funnet noen straffehistorikk på vedkommende, heller ikke historie med psykisk sykdom, sier Abbott.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer