Tidligere pressesjef: Derfor lyver Donald Trump

- Du trenger ikke å gjøre det, sier Anthony Scaramucci.

KONSEKVENT: Anthony Scaramucci mener Donald Trump i en årrekke har vært konsekvent i retorikken. Foto: SAUL LOEB / AFP
KONSEKVENT: Anthony Scaramucci mener Donald Trump i en årrekke har vært konsekvent i retorikken. Foto: SAUL LOEB / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en opptelling gjort av Washington Posts faktasjekkere, kom presidenten med 9451 falske eller villedende uttalelser på 801 dager.

Tidligere denne uka serverte han også en hvit løgn overfor Natos generalsekretær Jens Stoltenberg, da han hevdet faren er tysk. Dette stemmer ikke - det er bestefaren, Friedrich, som er tysk, og emigrerte til USA i 1885.

Anthony Scaramucci, som er Donald Trumps tidligere kommunikasjonssjef, hevder han vet svaret på hvorfor Trump fra tid til annen drar en hvit løgn.

- Han gjør det fordi han synes det er morsomt, sier Scaramucci i et intervju med CNN, gjengitt av blant andre Huffington Post og Washington Times.

- Du trenger ikke gjøre det

Scaramucci mener at hans tidligere arbeidsgiver de siste 40 åra har vært konsekvent med tanke på hvordan han legger fram en historie.

Han legger til at han selv ikke er særlig stor fan av lyvingen, men hevder samtidig at velgerne går ut fra at «politikerne lyver bare de åpner munnen».

- Når det gjelder Trump, så har han funnet ut at det er en stor gruppe mennesker i befolkningen som flirer, når han eller media snakker om dette, sier Scaramucci, som samtidig sier at han har sagt til Trump at det ikke er nødvendig å lyve.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer