USA-AMBASSADE: Den amerikanske ambassaden i Oslo gjorde det i kveld klart at den ikke vil kommentere avsløringene ytterligere før i morgen.
USA-AMBASSADE: Den amerikanske ambassaden i Oslo gjorde det i kveld klart at den ikke vil kommentere avsløringene ytterligere før i morgen.Vis mer

- Tidligere PST-ansatte drev overvåkning av nordmenn for USA

TV 2 avslører overvåkningsskandale knyttet til den amerikanske ambassaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du opplysninger om denne saken? Send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): TV 2 Nyhetene avslørte klokka 21 i kveld at tidligere polititopper i lengre tid skal ha drevet overvåkning av norske statsborgere på oppdrag fra USA.
 
Etter det Dagbladet får opplyst har overvåkerne tidligere vært ansatt i Politiets sikkerhetstjeneste. Virksomheten, som trolig er i strid med norsk lov, knyttes til den amerikanske ambassaden i Oslo.

Overvåkerne skal ifølge TV 2 ha hatt tilhold i et bestemt lokale i hovedstaden, der overvåkningen har pågått «24 timer i døgnet» siden våren 2000.

Dagbladet har i kveld vært i kontakt med Justisdepartementet, Oslo politidistrikt, Politiets sikkerhetstjeneste (PST), USAs ambassade og Utenriksdepartementet. Alle etatene er koblet inn i saken, men verken ambassaden eller PST vil kommentere saken ytterligere.

KOBLET INN: Justisminister Knut Storberget, her med PST-sjef Janne Kristiansen, er informert om den antatt ulovlige overvåkningsvirksomheten. Arkivfoto: SCANPIX
KOBLET INN: Justisminister Knut Storberget, her med PST-sjef Janne Kristiansen, er informert om den antatt ulovlige overvåkningsvirksomheten. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer