Egil Stenshagen ser pengebingen ese ut. Foto: Iván Kverme.
Egil Stenshagen ser pengebingen ese ut. Foto: Iván Kverme.Vis mer

Tidligere rallycross-mester tjente 238 millioner i fjor

- Vi driver ikke og følger aksjekursene så tett, innrømmer Egil Stenshagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Egil Stenshagen (69) og hans lille forvalterteam slo fondsindeksen for sjette år på rad.

- Vi driver ikke og følger aksjekursene så tett. Vi følger med på at selskapene går bra, sier Egil Stenshagen til Finansavisen.

Lik portefølje

Den tidligere rallycrossmesteren og bilforhandleren fra Oslo har lagt bak seg nok et innbringende år på børsen. Et resultat på 238 millioner kroner etter skatt – av en omsetning på 260,9 millioner – er riktignok langt unna de 873 millionene Stenshagen Invest dro inn i 2015.

- Vi sitter stort sett med den samme porteføljen som for ett år tilbake. Det var en voldsom reprising av mange av våre selskaper i 2015, og vi kunne ikke forvente at den utviklingen i aksjekursene skulle fortsette. Vi er langsiktige investorer som ønsker å være med i selskaper vi har tro på, sier Stenshagen til Finansavisen.

Solid egenkapital

Ifølge Finansavisen har Stenshagen Invest hatt en gjennomsnittlig årlig avkastning på 29,7 prosent siden oppstarten i 2011. Suksessen har medført at egenkapitalen i selskapet, som kun investerer i børsnoterte aksjer, sto i 2,17 milliarder kroner ved årsskiftet.

Stenshagen Invest har fire heltidsansatte, deriblant sønnen Jørgen og den tidligere oljeserviceanalytikeren Aasulv Tveitereid.

- Noen nye selskaper eller sektorer i kikkerten?

- Jobben til disse karene er å følge med, så det håper jeg da inderlig, avslutter Stenshagen.

Andre økonominyheter:
Anbefaler seks aksjer
Hegnar: Forbud mot eiendomsskatt?