FLERE ROLLER: Tidligere i år ble det klart at Ketil Solvik-Olsen (bildet) får fortsette som nestleder i Fremskrittspartiet mens han er i USA. Nå tar han jobb for bemanningsselskapet OSM Aviation. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
FLERE ROLLER: Tidligere i år ble det klart at Ketil Solvik-Olsen (bildet) får fortsette som nestleder i Fremskrittspartiet mens han er i USA. Nå tar han jobb for bemanningsselskapet OSM Aviation. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen skal jobbe for Norwegians bemanningsbyrå

Skal lansere flyskole i USA for Norwegians bemanningsbyrå OSM Aviation.

Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er engasjert for å lansere OSM Aviation Academy i USA, opplyser selskapet i en pressemelding.

- Luftfart gjør verden mer samlet, og dette er en spennende mulighet til å ta del i den videre utviklingen av en viktig næring i sterk vekst. Vi sikter på å ha nye operative flyskoler klare innen to år, og håper på enda flere etter det. USA er tross alt mulighetenes land, sier Solvik-Olsen i pressemeldingen.

- Større strategi

Den nye flyskolen drives av OSM Aviation, som er bemanningsbyrå for flyselskapet Norwegian og eies 50 prosent av Norwegian.

«Selskapet, som har ansatt rundt 6 000 piloter og kabinansatte, har også sin egen flyskole. Nå er tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen engasjert for å lansere OSM Aviation Academy i USA», heter det i pressemeldingen.

Der opplyses det at OSM Aviations USA-satsning er en del av en større strategi, som innebærer etableringen av et internasjonalt nettverk av flyskoler som kan tjene flyselskaper over hele verden.

- Konkurransefortrinn

Ifølge Espen Høiby, administrerende direktør i OSM Aviation, er tilgang på kvalifisert personell et helt avgjørende konkurransefortrinn i tiden framover.

- Konkurransen om talentene er stor, og ulike bransjer og aktører kjemper om de beste. Hvis man skal vinne denne kampen holder det ikke å bare tilby en attraktiv utdanning. Da må man også tilby et fullstendig karriereløp, sier Høiby.