SISTE AVISA: Slik så førstesiden ut på den aller siste utgaven av News of the World sist søndag.  Foto: Reuters/News of the World
SISTE AVISA: Slik så førstesiden ut på den aller siste utgaven av News of the World sist søndag. Foto: Reuters/News of the WorldVis mer

Tidligere Scotland Yard-etterforsker vil saksøke News of the World

Hacket telefonen til sjefsetterforsker mens han jobbet med et høyprofilert øksedrap. Senere ble den mistenkte øksemorderen ansatt i avisa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): En tidligere Scotland Yard etterforsker planlegger å saksøke utgiverne av News of the World for trakassering av ham og hacking av hans telefon mens han etterforsket et øksemord som fikk mye oppmerksom i media, melder Reuters i dag.

Mark Lewis, fungerende advokat for politimannen Dave Cook og kona Jacqui Hames, uttalte til nyhetsbyrået at han planlegger et søksmål i første omgang mot News Group Newspapers for fysisk forfølging og elektronisk overvåkning av en politimann.

Sensitivt Saken skal ha vært spesielt sensitiv siden mannen som var mistenkt for øksemordet i 1987 senere skal ha jobbet for News of the World som etterforsker.  

Cook skal ha ledet etterforskningen på øksedrapet av Daniel Morgen. Jonathan Rees, en daværende forretningspartner av Morgen, ble senere mistenkt for mordet.  

Morgen ble funnet død med en øks i hodet på en parkeringsplass i sør London i 1987.  

Saken ble en av Englands lengste drapsetterforskninger, og pågikk i 24 år. 

Ansatte mistenkt øksemorder Rees ble en av nøkkelfigurene fordi en tidligere redaktør i News of the World, Anyd Coulson, angivelig skal ha hyret inn Rees som etterforsker for avisa i 2005. Som følge av en domfellelse for telefonavlytting utført av en journalist og en etterforsker tilknyttet avisa i 2007, sa Coulson opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister David Cameron ansatte ham deretter som kommunikasjonsdirektør. Coulson sa opp sin stilling hos statsministeren i januar i år.  

Rees skal også ha jobbet som en etterforsker for News of the World i årene mellom 1993 og 2000, samtidig som han også jobbet for andre publikasjoner.  

Ifølge britiske aviser skal Rees ha bedt News of the World om å overvåke Cook som en tjeneste.

Angivelig skal journalister ha fulgt etter Cook for å finne ut om han hadde et forhold til Hames. Senere fant de ut at de to faktisk var gift.  

News International har ennå ikke kommentert saken.

Setter stopper for kjøp av BSkyB Skandalen om telefonavlytting har lagt en demper for News Corps forsøk på å kjøpe 61 prosent av British satellite broadcaster, eller BSkyB.   

Ifølge NTB ble det i dag klart at den britiske regjeringen sier de vil støtte et forslag om å be News Corporation trekke budet på BSkyB.

Tidligere i dag anklaget tidligere britiske statsministeren Gordon Brown Rupert Murdochs avis for å ansette kriminelle for å tilegne seg konfidensiell informasjon om hans familie, private økonomiske forhold og livet til mennesker som har nådd bunnen, melder AP.

Nåværende statsminister David Cameron skal ha uttalt i dag at hans tanker går til sin forgjenger Brown etter rapporter om at The Sun hadde konfidensiell informasjon om at hans nyfødte sønn Fraser hadde cystis fibrosis. 

Hacket datamaskinen til statsministeren I går skrev Dagbladet at flere journalister fra aviser i mediekonsernet News International har forsøkt å få tilgang till telefonsvareren til tidligere statsminister Gordon Brown.  

De skal i tillegg ha prøvd å få tilgang til informasjon om Browns bankkonto og familiens medisinske register.

Browns skatteinformasjon skal ha blitt tatt fra kontoret til regnskapsføreren hans ved å hacke datamaskinen hans.

Noe av informasjonen skal ha blitt sendt til andre aviser i News International - ikke bare News of the World. Blant annet skal medisinsk informasjon om sønnen ha blitt sendt til The Sun, som publiserte en artikkel om hans alvorlige sykdom. 

Også Englands tidligere landslagstrener, svenske Sven-Göran Eriksson, ble telefonavlyttet av News of the World.

MURDOCH I HARDT VÆR: Den Rupert Murdoch-eide avisa News of the World ble i forrige uke lagt ned i kjølvannet av telefonhackingsskandalen som ryster England. Bildet viser Rupert Murdoch ankomme sitt hjem i Westminster i London mandag. I dag eskalerte telefonavlyttingsskandalen etter rapporter om at tidligere statsminister Gordon Brown og de kongelige også ble ofre for telefonavlyttingen. Brown skal angivelig ha blitt hacket av både The Sunday Times og The Sun, som begge er eid av Murdoch. Foto: AFP Photo/Andrew Cowie
MURDOCH I HARDT VÆR: Den Rupert Murdoch-eide avisa News of the World ble i forrige uke lagt ned i kjølvannet av telefonhackingsskandalen som ryster England. Bildet viser Rupert Murdoch ankomme sitt hjem i Westminster i London mandag. I dag eskalerte telefonavlyttingsskandalen etter rapporter om at tidligere statsminister Gordon Brown og de kongelige også ble ofre for telefonavlyttingen. Brown skal angivelig ha blitt hacket av både The Sunday Times og The Sun, som begge er eid av Murdoch. Foto: AFP Photo/Andrew Cowie Vis mer