Tidligere siktet i Sigrid-saken mener tilståelsen kom fire år for seint

Ble pågrepet sammen med den dømte 41-åringen i september 2012.

HENLAGT: 68-åringen ble pågrepet og siktet sammen med 41-åringen da Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet drept, men saken mot mannen ble henlagt. Han håper sannheten om drapet nå har kommet fram. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HENLAGT: 68-åringen ble pågrepet og siktet sammen med 41-åringen da Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet drept, men saken mot mannen ble henlagt. Han håper sannheten om drapet nå har kommet fram. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I går skrev Dagbladet at 41-åringen som er dømt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, og som hele tiden har nektet straffskyld, nå vedgår at han kjørte på 16-åringen og deretter drepte henne med et slag mot hodet.

- Mannen ønsket at Sigrids etterlatte skulle bli varslet og få faktum. Derfor avga han en ny politiforklaring, hvor han forklarte seg om forsvinningen og drapet, sa mannens forsvarer, John Christian Elden, til Dagbladet søndag.

Tidlig i juni forklarte mannen seg på nytt i et politiavhør, og erkjente å ha drept Sigrid Giskegjerde Schjetne i 2012.

- Fire år for seint

Samtidig som 41-åringen ble pågrepet for drapet i 2012, ble også en annen mann pågrepet i saken. Han synes tilståelsen kommer altfor seint.

- Det er veldig bra at han nå legger kortene på bordet, men det kommer fire år for seint, sier et sentralt vitne i Sigrid-etterforskningen til Dagbladet.

68-åringen ble pågrepet sammen med den dømte 41-åringen da Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet drept i september 2012. Han ble siktet for drapet og satt varetektsfengslet, men ble senere løslatt og drapssiktelsen ble henlagt på grunn av bevisets stilling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer