Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tidligere Sp-leder ber partiet suspendere Borten Moe

Tidligere Sp-leder Åslaug Haga ber partiet suspendere de mannlige politikerne som var med på hytteturen der det ble sendt en sexmelding til Liv Signe Navarsete.

VG: Åslaug Haga ber Sp suspendere Ola Borten Moe og de øvrige deltakerne på hytteturen. Bildet viser Liv Signe Navarsete og Ola Borten Moe på Senterpartiets landsmøte i Lillestrøm i 2014. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VG: Åslaug Haga ber Sp suspendere Ola Borten Moe og de øvrige deltakerne på hytteturen. Bildet viser Liv Signe Navarsete og Ola Borten Moe på Senterpartiets landsmøte i Lillestrøm i 2014. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere Senterpartiet-leder Åslaug Haga mener at partiet må suspendere Ola Borten Moe og alle de mannlige politikerne som deltok på hytteturen der sexmeldingen til Liv Signe Navarsete ble sendt. Det skriver VG.

- Det er tydelig at det finnes en ukultur i Senterpartiet som det må ryddes opp i. Jeg mener alle de ti som deltok på hytteturen må stenges ute fra partiet inntil omstendighetene rundt meldingen er klarlagt, sier Haga til avisa og legger til:

- Meldingen er sendt. En eller flere av de ti må ta ansvar.

Krever opprydning: Tidligere Sp-leder Åslaug Haga. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Krever opprydning: Tidligere Sp-leder Åslaug Haga. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

På direkte spørsmål fra VG på om hun med det mener at partiets 1. nestleder Ola Borten Moe må suspenderes fram til man får vite hvem som sendte meldingen, svarer hun tydelig: «Ja».

Det har så langt ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra Haga.

Senterpartiet forsøker nå å komme til bunns i hvem som sendt den grove meldingen til Liv Signe Navarsete (Sp) en lørdagsnatt for to år siden.

«Vi har lyst på fitta di», het det i meldingen som var sendt fra Messenger-kontoen til tidligere statssekretær for Senterpartiet, Morten Søberg. Han var på en hyttetur med ti mann, og flere kjente Sp-profiler da meldingen ble sendt. Ingen har erkjent å ha sendt meldingen.

Sp-nestleder Ola Borten Moe var en av de ti som var på hytta.

- Forbannet

I et innlegg på sin Facebook-konto tirsdag denne uka, skrev han at han har gjort det han kan for å avklare dette.

- Jeg er skuffet og forbannet over at den ansvarlige ikke har stått fram. I tillegg til en overmoden unnskyldning til Navarsete er dette et tillitsbrudd i en kameratgjeng jeg ikke vet hvordan skal håndteres, skriver Borten Moe.

Alle de ti mennene som var med på den nå famøse hytteturen til Åre, har åpent benektet å ha sendt den sjikanøse sexmeldingen, som en lørdagsnatt i februar 2016 tikket inn på Messenger-kontoen til tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete.

Siden åtte av de ti mennene har sentrale verv i Senterpartiet, er det generalsekretær Knut M. Olsen som har fått jobben med å komme til bunns i saken.

- Hvem som sendte meldingen, har vært og er vårt mål å finne ut av, samtidig som vi ivaretar alle de involverte på best mulig måte, sa Olsen tidligere denne uka.

Han skriver i en SMS til VG at «suspensjon ikke er en aktuell problemstilling i en sak som omfatter alle ti».

Vil presse fram tilståelse

På spørsmål fra NTB tirsdag denne uka sa Olsen at han av hensyn til arbeidet og de involverte ikke vil gå i detaljer om framdrift eller metode.

- Men vi tar dette svært alvorlig og jobber fortsatt med saken. Når saken er avsluttet, vil vi opplyse om det, sier han.

For å finne ut av hvem som står bak meldingen, oppfordrer fylkesleder Gunn Iversen Stokke i Trøndelag Sp, der de åtte partitoppene alle hører hjemme, å ty til en metode som er godt kjent fra britiske kriminalromaner:

- Jeg snakket med nesten alle som var med på turen og oppfordret dem til å samles for å presse fram en tilståelse fra den som har gjort det. Jeg ringte dem både før og etter fylkesstyremøtet med oppfordringen, sa hun til Aftenposten tidligere denne uka.

Dagbladet kommer med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!