Tidligere spionsjef i Egypt stiller i presidentvalget

Var visepresident for tidligere president Hosni Mubarak.

STILLER TIL VALG: Egypts tidligere spionsjef Omar Suleiman vil likevel stille i presidentvalget i Egypt neste måned, etter å opprinnelig ha sagt at han ikke ville delta. Foto: AFP/Eitan Abramovich/Scanpix
STILLER TIL VALG: Egypts tidligere spionsjef Omar Suleiman vil likevel stille i presidentvalget i Egypt neste måned, etter å opprinnelig ha sagt at han ikke ville delta. Foto: AFP/Eitan Abramovich/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egypts tidligere spionsjef Omar Suleiman vil likevel stille i presidentvalget i Egypt neste måned, etter å opprinnelig ha sagt at han ikke ville delta.

Suleiman var visepresident for tidligere president Hosni Mubarak før han ble styrtet i fjor.

Han endret mening om valget etter at en gruppe demonstranter samlet seg i Egypts hovedstad Kairo for å oppfordre Suleiman til å stille.

- Oppfordringen dere kom med i dag er en ordre, og jeg er en soldat som aldri i mitt liv ikke har fulgt en ordre. Jeg kan ikke gjøre annet enn å svare på oppfordringen og stille i valget, sa Suleiman i en uttalelse ifølge nyhetsbyrået MENA.

Suleiman har tidligere uttalt at han ikke ville delta i valget fordi nominasjonsprosessen er for krevende.

Kandidater som ønsker å stille i valget trenger 30 000 underskrifter fra folket eller støtte fra et parti i nasjonalforsamlingen. Første runde i presidentvalget skal holdes 23. og 24. mai.

(NTB)