Tidligere SS-soldat døde før rettssaken

Den tidligere SS-soldaten Adolf Storms (90) tiltalt for drap på 58 jøder under andre verdenskrig, har gått bort før saken kom for retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Den tidligere SS-soldaten Adolf Storms (90), som i fjor høst ble tiltalt for drap på 58 jøder under andre verdenskrig, har gått bort før saken kom for retten, ifølge tysk påtalemyndighet.

- Det var ingen grunn til at vi skulle holde ham fengslet. Vi antar at han døde i sitt hjem i Duisburg, sto det i en uttalelse fra påtalemyndigheten tirsdag.

I november ble det kjent at den 90 år gamle tyskeren måtte møte i retten, tiltalt for 58 drap på jødiske tvangsarbeidere.

Drapene skjedde i mars 1945, da andre verdenskrig gikk mot slutten.

Ranet og drept Storms, som tilhørte SS, skal ha stått bak skytingen av 57 jøder nær byen Deutsch Schützen, som ligger i Østerrike nær dagens grense mot Ungarn. Før de ble drept, ble jødene ranet for det de hadde av verdisaker, ifølge tiltalen.

Dagen etter denne massakren skal en 58. arbeider ha blitt drept på ordre fra Storms fordi mannen ikke orket å holde tempoet i en tvangsmarsj.
  Avslørt av student Politiet beslagla en rekke dokumenter hjemme hos Storms i forbindelse med etterforskningen i fjor høst. Det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel meldte at tyske etterforskere kom på sporet av Storms takket være opplysninger fra en østerriksk student.

Den 28 år gamle studenten Andreas Forster reiste til Duisburg, der han snakket med Storms i dagevis og tok opp samtalene på video.

90-åringen hevdet han at han ikke kunne huske noe som helst om massakren i 1945.

(NTB)