Tidligere stjernemekler får 15 millioner i erstatning

Men saksøkte Gjensidige for 48 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den tidligere høytlønna og fremadstormende valutamekleren Tage Patrick Flobakk (31) saksøkte Gjensidige Forsikring for 48 millioner kroner etter en MC-ulykke i 2004.

Flobakk mener at han blant annet skal få dekket sin framtidige millioninntekt som valutamekler som han mistet etter at han ble fullstendig arbeidsufør og måtte slutte i meklerjobben i Citigroup som følge av ulykka.

Han har beskrevet smertene som en skalpell som skjærer i huden.

Etter flere års kamp er han nå tilkjent 15 millioner kroner i erstatning av Oslo tingrett, skriver Dagens Næringsliv.

Det store spriket mellom kravet og beløpet retten havna på, gjør det likevel sannsynlig at dommen ankes.

- Så langt er min vurdering at vi ikke er ferdig i retten med denne saken. For det første ble det klart ganske tidlig i retten at det ble en slags moralsk diskusjon om det var riktig at meklere skulle tjene så mye mer penger enn andre. Det er jo ikke det retten skulle ta stilling til. Dette var jo en ren erstatningssak for personskade, sier han til avisa.

Flobakk har fått en erstatning beregnet ut fra et årlig inntektstap på 1,5 millioner kroner. Fire meklere vitnet i tingretten og sa at for en mekler som Flobakk, er inntektsnivået mellom to og fire millioner kroner i året. Da han ble skadet hadde han tilbud om en jobb med 4,5 millioner kroner i årslønn.

15 MILLIONER I ERSTATNING: Tage Patrick Flobakk og hans advokat Christian Lundin i retten. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
15 MILLIONER I ERSTATNING: Tage Patrick Flobakk og hans advokat Christian Lundin i retten. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer