Tidligere straffedømt siktet for voldtekt igjen

En 30 år gammel mann som tidligere har sonet for å ha voldtatt og utsatt andre menn for mulig hiv-smitte, er nå siktet for å ha voldtatt en mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er også siktet for å ha utsatt mannen for smittefare, skriver Aftenposten.

30-åringen, som kommer fra et sentralafrikansk land, testet positivt for hiv et par år etter at han kom til Norge. Gjennom to år hadde 30-åringen ubeskyttet sex med totalt 13 personer. Han informerte ikke på noe tidspunkt sine partnere om sykdommen.

I 2010 ble han dømt til fem års fengsel for å med viten og vilje ha utsatt elleve menn for smittefare. I tillegg hadde han overført hiv-viruset til to andre menn ved å ha ubeskyttet sex med dem.

Mannen ble løslatt for to år siden. Han hadde da sonet to tredeler av straffen. I forrige uke ble han fengslet på nytt, siktet for å ha voldtatt en mann og utsatt ham for smittefare.

- Fengslingen er begrunnet med en høy grad av gjentakelsesfare. Vi frykter at det også kan finnes andre menn der ute som kan ha blitt utsatt for det samme, sier politiadvokat Mette Haldorsen i Oslo politidistrikt til avisen. Hun sier hun vil ta opp både forvaring og varig utvisning fra landet med statsadvokaten.

- Etter min mening er dette en person samfunnet bør vernes mot, sier hun.

(NTB)