Tidligere Strømsgodset-spiller dømt til seks måneders fengsel

Funnet skyldig i seksuell omgang med 14-åring.

MÅ SONE:  En tidligere fotballspiller fra SIF er dømt til fengsel i seks måneder for seksuell omgang med 14 år gammel jente. Foto: Scanpix
MÅ SONE: En tidligere fotballspiller fra SIF er dømt til fengsel i seks måneder for seksuell omgang med 14 år gammel jente. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): En tidligere Strømsgodset-spiller er dømt til seks måneders ubetinget fengsel for seksuell omgang med en mindreårig jente, melder Drammens Tidendes nettutgave, dt.no.

Den 32 år gamle fotballspilleren hadde seksuell omgang med en da 14 år gammel jente i fjor vår, slår Drammen Tingrett fast. Tigretten fastslår også at 32-åringen har sendt meldinger over telefon og internett med sterkt seksuelt innhold.

Oppreising
I tillegg til fengselsstraffen må 32-åringen betale 40 000 kroner i oppreising til jenta samt saksomkostninger på 8000 kroner, skriver dt.no.

- Min klient er tilfreds med at de har lagt hennes forklaring til grunn, og at hun er trodd. Hun håper at saken nå kan få sin avslutning slik at hun kan få lagt den bak seg. Rettssaken har vært en stor belastning for henne, i tillegg til overgrepene, sier jentas bistandsadvokat Vibeke Gjone Bille til Dagbladet.no.

Anker dommen
32-åringen vil imidlertid anke dommen.

- Han er opprørt over dette utfallet. Han mener seg uskyldig dømt og anker, sier forsvarer Sigurd Klomsæt.

32-åringen sluttet som SIF-spiller i mars i år. Da hadde han vært permittert fra klubben siden høsten 2008, da han ble siktet for seksuell omgang med den da 14 år gamle jenta.

Politiet har tidligere bekreftet over Dagbladet at Strømsgodset-spilleren og jenta som anmeldte ham kjente hverandre via fotballmiljøet.