Tidligere SV-topp spår partiets undergang

- Jeg har mistet håpet, sier Reza Rezaee.

HÅPET SOM BRAST: - Jeg har mistet håpet, sier Reza Rezaee. Her fra en demonstrasjon mot Norges deltakelse i krigen i Afghanistan 2007. Foto: FRANK KARLSEN
HÅPET SOM BRAST: - Jeg har mistet håpet, sier Reza Rezaee. Her fra en demonstrasjon mot Norges deltakelse i krigen i Afghanistan 2007. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Hvis det forsetter sånn vil SV kunne være borte om fire, åtte år. I stedet vil vi bare ha ett stort sosialdemokratisk parti - Arbeiderpartiet, sier Reza Rezaee til Dagbladet.

For fire år siden demonstrerte han sammen med flere sentrale SV-politikere på plenen utenfor Stortinget mot Norges deltakelse i krigen i Afghanistan. I dag står han alene igjen på gressmatten.

- Jeg har mistet håpet. Det er ikke lenger rom for å kritisere ledelsen i partiet. Man har lagt lokk på all intern debatt. Dermed begynner SV å ligne mer og mer på Ap, sier Rezaee.

Tidligere i år kom det fram i Klassekampen at Rezaee hadde meldt seg ut av partiet. Måtte gå etter Kristin-kritikkDermed endte en lang vei ut av partiet. Ved SV-landsmøtet for to år siden ble Rezaee fratatt vervet som internasjonal leder, etter at han hadde bedt partileder Kristin Halvorsen vurdere sin stilling. Dermed forlot han også SVs landsstyre. Bakgrunnen for det utspillet var at regjeringen hadde besluttet å sende 150 spesialsoldater til Afghanistan, i strid med SVs politikk.

- SV og norsk venstresiden bærer det moralske delansvaret for det som nå skjer i Afghanistan. Jeg hadde ikke lenger ønske om å være med på dette, sier Rezaee.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer