Tidligere syrisk soldat viser torturbilder

55 000 torturbilder vist for kongressen.

FRAMLA BILDER: Den syriske avhopperen «Caesar» viste en rekke bilder av ofre for tortur og overgrep for den amerikanske kongressen. Foto: Brendan Smialowski / AFP PHOTO / NTB Scanpix
FRAMLA BILDER: Den syriske avhopperen «Caesar» viste en rekke bilder av ofre for tortur og overgrep for den amerikanske kongressen. Foto: Brendan Smialowski / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rundt 150 000 mennesker sitter i syriske fengsler, sier en avhopper fra den syriske hæren og viser fram grufulle bilder av tortur og død.

- Jobben min var å ta bilder av alle dødsfallene før og etter revolusjonen, sa avhopperen som hadde tatt med seg 55 000 bilder for å vise til amerikanske folkevalgte i Washington torsdag. Han jobbet tidligere som fotograf for syrisk militærpoliti.

Mannen kaller seg Caesar og skjulte seg bak en forkledning under vitnemålet. Han sier jobben hans var å katalogisere de døde. Bildene sier han ble brukt som dokumentasjon på kampen mot opprørerne, en krig president Bashar al-Assad nå driver på fjerde året.

- Jeg har sett grusomme bilder av likene etter mennesker som var utsatt for forferdelig mye tortur, sier han.

Sultet ihjel Bildene ble først publisert i januar, dagen Syria-konferansen i Montreux i Sveits, der representanter for Assad-regimet og opposisjonen  møttes - sammen med resten av verdenssamfunnet.

Bildene ble da publisert i en rapport skal være tatt av en person som har fått kallenavnet «Cæsar», for å unngå at han blir identifisert. «Caesar» skal ha jobbet 13 år i Syrias beryktede militærpoliti, før han hoppet av og smuglet ut over 50 000 bilder av døde syrere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer