Tidligere tivoliansatt henrettet i USA

50 år gamle Michael Wayne Eggers er henrettet i Alabama. Han ba selv om å bli dømt til døden etter ha drept en kvinne som ga ham jobb på et omreisende tivoli.

HENRETTET: Drapsdømte Michale Wayne Eggers ble henrettet med en giftsprøyte i Alabama torsdag kveld. Foto: Alabama Department of Corrections/Handout
HENRETTET: Drapsdømte Michale Wayne Eggers ble henrettet med en giftsprøyte i Alabama torsdag kveld. Foto: Alabama Department of Corrections/Handout Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Eggers ble drept med giftsprøyte i et fengsel sørvest i Alabama torsdag kveld.

50-åringen sa ingenting før han ble henrettet, men ga tommel opp til venner og familie idet henrettelsen startet.

Ifølge påtalemyndigheten innrømmet Eggers å ha kvalt arbeidsgiveren sin, Bennie Francis Murray, i år 2000. Dette skal ha skjedd i forbindelse med en krangel etter at Murray hadde gitt ham jobb på et omreisende tivoli.

Etter en uenighet med forsvarerne i 2016, droppet Eggers alle ankene sine og ba om at henrettelsen ble gjennomført innen kort tid. Advokatene mente Eggers var psykisk syk og prøvde mot hans egen vilje å få høyesterett til å gripe inn, uten å vinne fram.

Før henrettelsen ba 50-åringen om at ingen advokater skulle få besøke ham eller bevitne henrettelsen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer