Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tidligere topp-politiker siktet i sedelighetssak. Partiet kjenner ikke til varsler

- I likhet med andre tidligere sentrale politikere, har han vært et positiv bidrag i opplæringen av unge politikere i partiet. Han har delt av sin erfaring, sier leder av partilaget.

FENGSLET: En profilert tidligere topp-politiker hjemmehørende i Troms ble torsdag framstilt for varetektsfengsling i Nord-Troms tingrett. Foto: Bjørn Jørgensen / NN / Samfoto / NTB Scanpix
FENGSLET: En profilert tidligere topp-politiker hjemmehørende i Troms ble torsdag framstilt for varetektsfengsling i Nord-Troms tingrett. Foto: Bjørn Jørgensen / NN / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En profilert tidligere topp-politiker fra Troms ble torsdag denne uka varetektsfengslet, siktet for sedelighetslovbrudd. Mannen er fengslet i én uke med brev- og besøksforbud.

Flere personer Dagbladet har vært i kontakt med, som har jobbet tett med mannen i en årrekke, beskriver anklagene mot ham som sjokkerende.

En mangeårig partifelle, og leder av partilaget siktede tilhører, beskriver mannen som en sosial fyr, som vedkommende aldri har hørt noe negativt om.

- Vi i partiet har ikke mottatt noen klager eller varsler i saker mot ham. Vi har heller ikke blitt varslet av politiet om etterforskningen eller siktelsen, sier lederen av partilaget til Dagbladet.

- Delte av sin erfaring

Politistasjonssjef Anita Hermandsen i Tromsø bekreftet tidligere i dag siktelsen overfor Dagbladet.​ Mannen ble ifølge politiet varetektsfengslet allerede torsdag, men det var først fredag saken ble kjent etter at avisa Nordlys omtalte siktelsen.

Partiet skal heller ikke ha fått varsler eller bekymringsmeldinger fra andre i partiet.

Forsvarer: Ulf E. Hansen. Her avbildet i forbindelse med en annen rettssak i 2012. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Forsvarer: Ulf E. Hansen. Her avbildet i forbindelse med en annen rettssak i 2012. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Vis mer

- Det er på nåværende tidspunkt ikke noe som tyder på at medlemmer i vårt ungdomsparti, eller hos oss, er fornærmede i saken.

- I likhet med andre tidligere sentrale politikere, har han vært et positiv bidrag i opplæringen av unge politikere i partiet. Han har delt av sin erfaring, sier vedkommende.

Avviser anklagene

En sentral talsperson for det samme partiet svarer også avkreftende på spørsmål om partiet har blitt kontaktet av politiet, og hvorvidt partiet selv har varslet politiet om sedelighetssaker som involverer den siktede.

- Ikke som jeg er kjent med, men det er unaturlig for oss å kommentere saken nå, gitt kjennelsen fra retten og der saken står, sier talspersonen til Dagbladet.

Den siktede mannens forsvarer, advokat Ulf Hansen, sier til Dagbladet at hans klient tar avstand fra siktelsen.

- Han stiller seg helt avvisende til anklagene som er fremsatt. Saken kommer overraskende på ham, og han forstår ikke hva som har utløst anmeldelsen. Han erkjenner ingen av de påståtte forholdene.

- Anker ikke

Den siktede vil imidlertid ikke anke beslutningen om varetektsfengsling, ifølge Hansen.

- Politiet begjærte først to ukers varetektsfengsling, noe vi motsatte oss. Da politiet gikk ned til én uke, så tenkte vi at det er like greit å la politiet få arbeidsro - i håp om at saken kan bli avklart. Vi valgte å ikke anke, men det blir feil å si at min klient har samtykket til varetektsfengsling, sier han.

Den tidligere topp-politikeren er siktet etter bestemmelsene i den gamle straffelovens §224, første ledd bokstav A, og den nye straffelovens §295 bokstav A. Det vil si at påtalemyndigheten mener det er forhold som har funnet sted både før og etter at den nye straffeloven trådte i kraft i 2015.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!