Tidligere topp-politiker suspendert fra styreverv etter sedelighetssiktelse

Den fengslede tidligere topp-politikeren fra Troms som er under etterforskning for sedelighetsforbrytelser, er suspendert fra et av styrevervene han har.

FENGSLET: En profilert tidligere topp-politiker hjemmehørende i Troms ble i begynnelsen av januar framstilt for varetektsfengsling i Nord-Troms tingrett. Foto: Bjørn Jørgensen / NN / Samfoto / NTB Scanpix
FENGSLET: En profilert tidligere topp-politiker hjemmehørende i Troms ble i begynnelsen av januar framstilt for varetektsfengsling i Nord-Troms tingrett. Foto: Bjørn Jørgensen / NN / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den siktede mannen har vært et betrodd medlem i styrer og hatt en rekke tillitsverv opp gjennom årene. Fremdeles har han flere verv. Etter at han ble varetektsfengslet har en av organisasjonene hvor han er styremedlem bestemt seg for å suspendere ham, skriver VG.

- Han er suspendert fra sitt verv så lenge saken pågår, sier styrelederen i den aktuelle stiftelsen til VG.

Et selskap hvor mannen sitter som styreleder, sier at en suspensjon ikke er aktuelt så lenge han ikke er dømt.

- Vi kommer til å beholde ham til det foreligger en rettskraftig dom. Han har gjort en helt fantastisk jobb og er en kjemperessurs for oss, sier daglig leder i selskapet.

Avisa Nordlys melder torsdag om at den siktede samfunnstoppen har hatt en omfattende reisevirksomhet. I den forbindelse undersøker nå politiet mannens reiseregninger og har tatt beslag i dem.

- Det er et beslag vi har tatt fordi vi ønsker å kunne se på reisevirksomheten hans, dersom det blir aktuelt, sier politistasjonssjef Anita Hermandsen til VG.

Den fornærmede er en ung, mannlig asylsøker. Han skal ha forklart at siktede skal ha ledet ham til å tro at han blant annet kunne hjelpe ham med å få bli i Norge, skriver Nordlys.

Den tidligere topp-politikeren nekter straffskyld etter siktelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer