BETALING: To måneder før presidentvalget diskuterte president Donald Trump og hans daværende personlige advokat, Michael Cohen, betaling til en tidligere Playboy-modell. Cohen tok opptak av samtalen. Foto: Mark Wilson, Nicholas Kamm / AFP / Getty Images / NTB Scanpix
BETALING: To måneder før presidentvalget diskuterte president Donald Trump og hans daværende personlige advokat, Michael Cohen, betaling til en tidligere Playboy-modell. Cohen tok opptak av samtalen. Foto: Mark Wilson, Nicholas Kamm / AFP / Getty Images / NTB ScanpixVis mer

Tidligere Trump-advokat tok opptak av samtale om betaling av Playboy-modell

Nekter for at betalingen ble utført.

I all hemmelighet skal president Donald Trumps tidligere advokat, Michael D. Cohen, ha tatt opptak av en samtale med Trump to måneder før presidentvalget.

Samtalen skal dreie seg om betaling av en tidligere Playboy-modell som hevdet at hun hadde en affære med Trump, skriver The New York Times.

Opptak på to minutter

Politiets interesse for advokaten ble kjent i april, da FBI raidet kontoret, hjemmet og hotellrommet til advokaten og blant annet beslagla to mobiltelefoner.

I rettsdokumenter kom det fram at Cohen etterforskes for kriminalitet knyttet til forretningsvirksomheten hans. Det viser seg også at Cohen hadde blitt overvåket i hemmelighet av politiet over en lengre periode.

FBI skal ha funnet opptaket av samtalen i Cohens kontor. Justisdepartementet etterforsker hvorvidt Cohen var involvert i å betale kvinner for å stanse pinlige historier om Trump før valget i 2016.

Påtalemyndigheten ønsker å vite om de brøt føderale kampanjelover.

Rudolph W. Giuliani, presidentens personlige advokat, bekreftet overfor New York Times i en telefonsamtale at Trump hadde diskutert en slik betaling med Cohen, men at betalingen aldri ble utført. Dermed mener Giuliani at det to minutter lange opptaket viser at presidenten ikke har gjort noe galt.

«Catch and kill»

Den tidligere modellen, Karen McDougal, hevder at affæren skal ha funnet sted i 2006, bare få måneder etter at kona Melania (47) hadde født sønnen Barron (12). Ifølge McDougal affæren ha pågått i hele ni måneder.

Det var rett før presidentvalget i 2016 at The Wall Street Journal først publiserte saken om at American Media Inc. hadde betalt kvinnen 150 000 dollar, altså i overkant av 1,1 millioner kroner etter dagens valuta, angivelig for å sørge for at hun tiet om affæren.

- JEG VAR FORELSKET I HAN: I et ekslusivt intervju med CNN forteller Playboy-modellen Karen McDougal at Donald Trump prøvde å betale henne etter sex. Video: CNN Vis mer

Praksisen, som i USA blir omtalt som «catch and kill» - fang og drep, går ut på at man kjøper eksklusive rettigheter til en historie, men velger å ikke skrive den ut for å holde intervjuobjektet tilbake. Ifølge New York Times er styrelederen av selskapet en venn av Trump, og McDougal har anklaget Cohen for å ha deltatt i denne avtalen. Denne påstanden er nå en del av FBIs etterforskning.

Ifølge avisa skal kontrakten med McDougal ikke ha pålagt avisa å publisere historien, men skal altså likevel ha holdt McDougal tilbake fra å selge historien til andre medier.