Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

George Papadopoulos

Tidligere Trump-rådgiver dømt til 14 dagers fengsel

Løy til FBI om Russland-kontakt. Skal ha avslørt seg selv på vinbar i London.

DØMT: George Papadopoulos må sone 14 dager i fengsel for å ha løyet til FBI. Foto: Reuters / NTB Scanpix
DØMT: George Papadopoulos må sone 14 dager i fengsel for å ha løyet til FBI. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trumps tidligere rådgiver under valgkampanjen, George Papadopoulos, er dømt til 14 dagers fengsel. Det skriver New York Times.

Den 30 år gamle greskamerikaneren som var utenrikspolitisk rådgiver i Donald J. Trumps valgkampstab, sa seg i november skyldig i å ha løyet for FBI. I dag kom dommen.

Fuktig kveld i London

New York Times hadde i januar en større reportasje om hvordan eks-rådgiveren skal ha forsnakket seg, og på den måten avslørt hva han hadde gjort under en fuktig kveld i London i mai 2016.

I den fasjonable vinbaren Kensington Wine Rooms, kom den unge rådgiveren med sjokkerende informasjon til Australias fremste diplomat, Alexander Downer, i Storbritannia:

GÅR I BALL: Da Donald Trump holdt nok en tordentale om den anonyme kronikken i New York Times, gikk det litt i ball for presidenten. Video: CNN Vis mer

Russland hadde politisk skadelig informasjon om Hillary Clinton.

Den første av flere

Den tidligere rådgiveren er ifølge New York Times den første fra Trumps kampanje-gruppe som dømmes etter den pågående etterforskningen ledet av Robert Mueller. Ytterligere tre personer har allerede sagt seg skyldig og vil få sine dommer på et senere tidspunkt.

Trump har tidligere omtalt eks-rådgiveren som en utmerket fyr.

I retten ble det påpekt at Papadopoulos hadde løyet en rekke ganger i januar i fjor, mens han ble avhørt av FBI om påstandene.

SNORK: President Donald Trump holst en tale i Nord-Dakota, der han gikk hardt ut mot demokratene og eks-president Barack Obama. Video: CNN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!