Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tidligere ulykker

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20. mars 1993: En russisk atomdrevet ubåt av Delta-3-klassen, utstyrt med langdistanseraketter, blir truffet av den amerikanske angrepsubåten USS Grayling i Barentshavet. Begge ubåtene returnerte til basene.

27. september 1991: En rakett blir avfyrt ved et uhell om bord i en sovjetisk Tyfon-ubåt under øvelse i Kvitsjøen. Ubåten hadde atomraketter og atomtorpedoer om bord. Ubåten returnerte til basen.

7. april 1989:Den atomdrevne angrepsubåten «Komsomolets» av Mike-klassen kommer i brann og synker sørvest for Bjørnøya. 42 av mannskapet mister livet. «Komsomolets» hadde to atomtorpedoer om bord.

6. oktober 1986: En atomdrevet sovjetisk Yankee-ubåt med 16 SS-N-6-raketter, hver med to stridshoder, og to atomtorpedoer om bord, synker utenfor Bermuda.

10. august 1985: En eksplosjon ødelegger ubåthavna Shlkotovo-22, som betjener sovjetiske atomubåter. Ti mennesker blir drept, og mange døde seinere av strålingsskader.

8. september 1977: Et atomstridshode blir skutt ut ved et uhell fra en Delta-ubåt utenfor Kamtsjatka-halvøya.

12. april 1970: En ubåt av November-klassen synker i Atlanterhavet utenfor Spania. To atomreaktorer og to atomtorpedoer blir med K-8-ubåten til bunns.

8.- 10. mars 1968: En dieseldrevet ubåt utstyrt med to atomraketter synker i Stillehavet. Ubåten kan også ha hatt to atomtorpedoer om bord.

4. juli 1961: Kapteinen og sju av mannskapet omkommer av strålingsskader etter en lekkasje i Sovjetunionens første atomdrevne ubåt.

  • I tillegg har en britisk forsker lagt fram dokumentasjon på flere ulykker der ubåter har gått ned med mannskapet, og en oversikt over uhell som har ført til omfattende forurensning.